2022. július 6., Csaba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nem csak fertőtlenítőszerrel segített a járvány idején a Mol

A Mol Magyarországon mintegy 1,5 millió dollár értékű adománnyal támogatta a válsághelyzet kezelését és a megelőzést különböző területeken: nem csupán fertőtlenítőszert adományoztak, de a kórházakat és az egészségügyi dolgozókat is támogatták. 

A Mol Magyarország az elmúlt egy év során 33 légzéstámogató eszközt és lélegeztetőgépet juttatott el a magyar kórházakba. Az egészségügyi dolgozók rendkívüli munkájának támogatása érdekében 118 000 pohár ingyen kávét adtak át a töltőállomásokon, illetve a társaság autómegosztó szolgáltatása, a MOL Limo használatát is felajánlották számukra a biztonságos munkába járás érdekében.

Mindemellett mintegy 80 000 liter kéz- és felületfertőtlenítő szert adott át különböző intézmények számára.

„A Mol azonnali intézkedéseket vezetett be dolgozói, ügyfelei és kivitelezői védelme érdekében, mindeközben fenntartottuk az ellátásbiztonságot, amelyért több országban is felelősek vagyunk. Felelősségünk azonban itt nem áll meg: egy olyan jelentős vállalat, mint a Mol, a helyi közösségek és az egész társadalom jólétéért is felelős, ezért olyan szerepeket és feladatokat is vállal olykor, amelyeket általában az állami szervezetek látnak el. Válsághelyzetben erőforrásainkat bevonva cselekednünk kell, segítő kezet kell nyújtanunk.

Nagyon büszke vagyok tagvállalatainkra, leányvállalatainkra és kollégáinkra, akik kapacitásaikat, erőforrásaikat, képességeiket mozgósították a válság elleni harchoz. A Mol teljes mértékben elkötelezett az egészségügyi ellátás, a gyermekek, a kultúra és sok más olyan terület mellett, amelyek támogatásra szorulnak nehéz időkben”

– idézi a mol.hu Molnár Józsefet, a Mol-csoport vezérigazgatóját.

Pillanatkép a cégcsoport Mol Hygi fertőtlenítőszer gyártására berendezkedett almásfüzítői gyárából, 2020 tavaszáról Fotó: MTI/Mol
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei Elindult az Ukrán Egészségvonal Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: mol.hu
Vissza
Hírfolyam