2022. augusztus 19., Huba
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Akció Kecskeméten a könnyebb iskolakezdésért

Július 26. és augusztus 25. között várja hat kecskeméti helyszínen a felajánlásokat a Varázstáska jótékonysági tanszergyűjtő akció az önkormányzat és több civil szervezet együttműködésében, mellyel a koronavírus miatt bajba jutott családokat támogatják. 

A Varázstáska tanszergyűjtő akciót tavaly rendezték meg először, akkor az összegyűjtött 4 és fél millió forint értékű adományból mintegy 250 gyermek beiskolázását tudták segíteni. Idén eddig 22 iskola adta le a rászoruló gyermekek tanszerigényét.

A kezdeményezéshez az Alföld Áruház, az Auchan, a Firka papír-írószer, a Malom Központ és a két kecskeméti Tesco áruház is csatlakozott: valamennyi helyszínen gyűjtőpontokat állítanak fel, ahol a lakosság elhelyezheti a felajánlott tanszereket. A szervezők írószereket, füzeteket, tolltartókat, számológépeket és mindenféle tanszert örömmel fogadnak. Mindezek mellett tornazsákok, irattartó mappák, tisztasági felszerelések és uzsonnás dobozok is jól jönnek majd a családoknak. 

Fotó: Bús Csaba/baon.hu
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: baon.hu
Vissza
Hírfolyam