2022. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Mosolyt csempésztek nehéz sorsú gyerekek arcára Tarnaleszeszen

A társadalmi beilleszkedés folyamatának megsegítésén dolgozó Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület önkéntesei több mint háromszáz doboz legót osztottak ki a helyi gyermekek között július közepén, a LEGO-csoport és a Kárpátok Alapítvány segítségével.

A Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület önkéntesei 2020 májusában ismerkedtek meg a tarnaleszesziekkel, ekkor szembesültek azzal, hogy az itt élő hátrányos helyzetű családok száma kiteszi a helyi lakosság hatvan százalékát. Már akkor megfogalmazódott bennük, hogy ha lesz lehetőségük, örömöt lopnak a leleszi gyermekek életébe.

Az eseményt támogató, egri székhelyű Kárpátok Alapítvány jó ideje szeretné már felhívni a figyelmet a szegénységben, nélkülözésben élő családok, gyermekek helyzetére. Idén az északkelet-magyarországi térségben dolgozó, aktív közösségekkel, civil szervezetekkel, kórházakkal és egyéb intézményekkel szoros együttműködésben ötezer szociálisan hátrányos helyzetű kisgyermeket leptek meg egy-egy csomag játékkal, hiszen a játszva tanulás elengedhetetlen a gyerekek pszichológiai, érzelmi és kognitív egészségéhez és fejlődéséhez. Különösen fontos ez most, amikor a koronavírus-járvány következtében a nélkülöző családok még kilátástalanabb helyzetbe kerültek, és kevesebb idő és pénz jut a játékra. 

Fotó: Facebook/Horváth László országgyűlési képviselő
Neked ajánljuk
Használt mobilokkal segíthetünk Ukrajnai cirkusznak segít a Fővárosi Nagycirkusz Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában
Tovább a forrásra: heol.hu
Vissza
Hírfolyam