2022. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezekre van a legnagyobb szükségük a nélkülöző családoknak

A koronavírus-járvány következtében napjainkban talán még többen szorulnak segítségre a mindennapi megélhetéshez, mint a megelőző években. Szerencsére sokan vannak olyan élethelyzetben, hogy tudnak nekik segíteni. De mire van vajon a legnagyobb szükségük?  

A Baranya megyei hírportál arra keresi a választ egyik cikkében, hogy mi jelent valódi segítséget a rászorulóknak, mire van igazán szükségük a segítő szervezeteknek:

Több szervezetet is megkérdeztünk, s körvonalazódott egy általános kérés: olyan adományokat várnak, amelyeket mi magunk is jó szívvel használnánk. Többen kiemelték, a rászorulók ugyanolyan emberek, mint mi, csak éppen nehezebb helyzetbe kerültek, így fontos eszerint értékelni, mit ajánlunk fel

– írja a bama.hu

Vannak olyan adományok, amelyeknek mindenhol jó hasznát veszik:

  • jó állapotú, tiszta ruha, cipő és ágynemű,
  • konyhai kellék,
  • gyerekjáték és tanszer, 
  • távoli lejáratú, hűtést nem igénylő, tartós élelmiszer.

A szervezetek gyakran indítanak tematikus gyűjtéseket, amikor ők maguk is jelzik, milyen típusú adományra van éppen a legnagyobb szükség. Jelenleg a legkeresettebb tárgyak az iskolakezdéshez szükséges kellékek: jó állapotú, vagy alig használt taneszközök, ünnepi ruházat, tisztasági csomag, hátizsák, tornafelszerelés.

A Magyar Vöröskereszt önkéntese élelmiszer-adományt ad át Fotó: MTI/Vajda János
Neked ajánljuk
Használt mobilokkal segíthetünk Ukrajnai cirkusznak segít a Fővárosi Nagycirkusz Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában
Tovább a forrásra: bama.hu
Vissza
Hírfolyam