2022. augusztus 20., István
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Nehéz sorsú gyerekek iskolakezdésének támogatására buzdít a Katolikus Karitász

Idén már tizenegyedik alkalommal indítja el az ország legnagyobb iskolakezdési segélyprogramját a Katolikus Karitász Legyen öröm az iskolakezdés! néven. Nem csupán a súlyos anyagi teherrel járó tanévkezdésben, de a teljes tanév idejére szeretnék támogatni a hátrányos helyzetű családokat. 

Nem kisebb célt tűzött ki maga elé 2021-ben a Katolikus Karitász, mint hogy 10 000 diák iskolakezdését tegye könnyebbé, különösen a nagycsaládosok és a hátrányos helyzetűek körében. 

Több mint 1 millió diák indul el iskolába szeptemberben. Sok gyermek megfelelő eszközök, ruházat és tanszerek nélkül kezdi az iskolát, sokaknak tehetségük ellenére nincs lehetőségük részt venni a fakultatív órákon vagy épp korrepetáláson. Számos család kevesebbet költ élelmiszerre, ruhára, vagy nem fizeti be a közüzemi számlákat, hogy az iskolai költségeket rendezni tudja. Más családok hitelből oldják meg az iskolakezdést, és a részletfizetés hosszú időre súlyos terhet jelent számukra

– olvashatjuk a Katolikus Karitász weboldalán arról, milyen súlyos nehézségeket jelenthet a gyermekek iskoláztatása. A koronavírus-járvány következményei pedig számos család számára még tovább nehezítették az amúgy sem könnyű helyzetet. 

A Karitász az akcióval nem csupán az eszközök beszerzését segíti, hanem utalványokkal és egyedi támogatásokkal is a családok mellett szeretne állni. Önkénteseik a folyamatos kapcsolattartással az egész tanév során biztonságot adnak a családoknak, és szükség szerint segítik őket a mindennapi terhek könnyítésében.

Hogyan lehet egyszerűen és gyorsan csatlakozni az összefogáshoz?

  • A 1356-os adományvonal hívásával (egy hívás 500 forint támogatást jelent)
  • Online adományozással a Karitász honlapján keresztül
  • A Katolikus Karitász központi bankszámláján „iskolakezdés” megnevezéssel (Raiffeisen Bank 12011148-00124534-00100008)

A szervezet iskolakezdési akciója 2021. augusztus 5-től szeptember 15-ig tart

Fotó: Merényi Zita/Magyar Kurír/karitasz.hu
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: karitasz.hu
Vissza
Hírfolyam