2022. január 19., Márió, Sára
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint egymilliót gyűjtött a nyíregyházi kórháznak a Cantemus

A Cantemus Kóruscsalád a XIII. Cantemus Kórusfesztivál és Mesterkurzus online rendezvénysorozatának teljes bevételét a Jósa András Oktatókórháznak ajánlotta fel a Covid-ellátás fejlesztése érdekében.

Szabó Dénes, Kossuth- és Liszt-díjas karnagy, a Cantemus Kóruscsalád vezetője ünnepélyes keretek között adta át az 1 millió 185 ezer forintos adományról szóló óriáscsekket dr. Szűcs Attilának, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház orvosigazgatójának. 

A Covid-járvány alapjaiban forgatta fel az életünket, még itt a kórházban sem tudtunk teljesen visszatérni a teljes, normális menetrendre, de dolgozunk rajta. Ahogy a korábbi, így ezt a mostani felajánlást is arra fordítjuk, hogy olyan gépeket, műszereket és eszközöket szerezzünk be, amelyek javítják a betegellátás színvonalát, a betegbiztonságot elsősorban a Covid-ellátásban, de olyan beszerzéseket támogatunk, amelyeket akkor is tudunk használni, ha ez a nagyon komoly világjárvány véget ér, s egy influenzaszerű betegséggé szelídül

– idézi dr. Szűcs Attila orvosigazgató szavait a szon.hu.

Szabó Dénes és dr. Szűcs Attila az ünnepélyes átadón Fotó: Sipeki Péter/szon.hu
Neked ajánljuk
Különleges könyv is szerepel a Jónak lenni jó! kampány felajánlásai között Nagy Tímea vb-aranya is segíti az adománygyűjtést 2500 liter MOL Hygit kapott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány A Stellantis mostantól csak elektromos hajtással kínálja a kisbuszait és nagy autóit Óriási jéghalkolóniára bukkantak a Weddell-tengerben (videóval)
Tovább a forrásra: szon.hu
Vissza
Hírfolyam