2021. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Óvodakezdést segítő csomagokat kapnak a legszegényebb családok gyermekei

Negyvenezer, pályázati forrásból származó adománycsomaggal támogatja a 300 legszegényebb településen élő, óvodáskorú gyermeket nevelő családokat az Emberi Erőforrások Minisztériuma a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével.

A Rászoruló személyeket támogató operatív program keretében elnyert 800 millió forintos támogatásból húszezer család két alkalommal – szeptemberben és novemberben – kap óvodakezdést segítő csomagot. 

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat saját és partnerszervezetei (Katolikus Karitász, Baptista Szeretetszolgálat, Magyar Református Szeretetszolgálat, Ökumenikus Segélyszervezet) hálózatán keresztül juttatja el a segélycsomagokat a Felzárkózó települések programban részt vevő 300 legszegényebb településen élő mintegy 20 ezer kisgyermek családjának.

„A mai összejövetel célja, hogy felhívjuk a figyelmet arra, hogy az iskolakezdés mindig nehéz azoknak a családoknak, akiknek a viszonyai szociális értelemben szegényesebbek, ne adj Isten, társadalmi kirekesztettség állapotában élnek. Ezen belül külön felelőssége mindenkinek – és ez levezethető a keresztényi szemléletből – a segítéségnyújtás, a támogatás, a szolidaritás, mindez a szeretet jegyében”

– idézi a maltai.hu prof. dr. Kásler Miklós szavait, amelyeket az emberi erőforrások minisztere az akció megnyitóján mondott el. 

A tanévkezdés tán minden korábbinál nagyobb anyagi terhet jelent a nehéz helyzetben élő családok számára napjainkban a koronavírus-járvány és annak következményei miatt. A csomagokban a tanévkezdést segítő eszközök és fogyasztási cikkek kapnak helyet, többek között ágynemű, tisztálkodószerek, hátizsák, de kerülnek beléjük játékok is, valamint sapka, kesztyű és vitamin.

Fotó: Majoros Árpád Csaba/maltai.hu
Neked ajánljuk
Félmillió forintot adományozott a Covid-árváknak Varga Judit Pelé jótékonysági aukciót szervez a koronavírus brazil károsultjaiért Kék Bolygó Podcast: 3 millió rés a pajzson Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: maltai.hu
Vissza
Hírfolyam