2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Pécsen is tanszereket gyűjtenek

Idén is megrendezi tanszergyűjtési akcióját a Magyar Vöröskereszt Baranya Megyei Szervezete, amely hatalmas segítséget jelent ebben a  koronavírus-járvány által terhelt évben a hátrányos helyzetben lévő, nehéz sorsú családoknak az iskolakezdésben.

Használt, de jó állapotú tárgy- és ruhaadományokat gyűjtenek a Magyar Vöröskereszt pécsi segítői: az írószerek mellett nagy szükség lenne fekete nadrágokra, szoknyákra, fehér ingekre, tolltartókra, tornazsákokra és hátizsákokra. 50 család 100 gyermeke és a koronavírus miatt árván maradt kicsik részesülnek az összegyűjtött tanszerekből.

Várják továbbá az 50 órás iskolai közösségi szolgálatos fiatalok jelentkezését is, akik szívesen részt vennének a gyűjtési akcióban, segítenének a lakosság megszólításában, a tanszercsomagok összeállításában.

  • A régi tanszereket augusztus 27-én és 28-án 10–18 óráig a Baranya megyei Tesco áruházakban (Pécs, Mohács, Komló, Szigetvár, Siklós) adhatják le a segíteni vágyók.
Fotó: Pixabay/Kranich17
Neked ajánljuk
Különleges könyv is szerepel a Jónak lenni jó! kampány felajánlásai között Nagy Tímea vb-aranya is segíti az adománygyűjtést 2500 liter MOL Hygit kapott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Ha drámai kérdésekről van szó, a színház eszközei segíthetik a megértést Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba
Tovább a forrásra: pecsma.hu
Vissza
Hírfolyam