2022. május 29., Magdolna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Covid-árvák kaptak ajándékokat

Dr. Csordás Tibor, a Debreceni Lézer Magánrendelő igazgatója minden évben támogatja a megyei vöröskeresztes tábor programjait. A tábor idén elmaradt, ezért azoknak a gyermekeknek vásárolt ajándékokat, akik a járványban elvesztették az édesapjukat vagy az édesanyjukat – írja a voroskereszthajdu.hu.

Fontos, hogy a gyermekkorhoz tartozó örömöket, élményeket minél több gyermek élje meg!

Ezt szem előtt tartva több mint egy évtizede támogatja a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének gyermekprogramjait dr. Csordás Tibor, a Debreceni Lézer Magánrendelő igazgatója. Minden évben éves felajánlásának felét (általában 150 ezer forintot) arra a táborra fordítja, amelyet egészségkárosodott és hátrányos helyzetű gyermekeknek szervez a megyei Vöröskereszt. A több mint 40 éves táborban a nyár élményei mellett fejlesztő, interaktív programokban vettek részt azok a gyermekek, akiknek más esélyük nem volt a nyaralásra.

A gyerekek iskolatáskát, tanszereket is kértek ajándékba. Képünk illusztráció Fotó: Pixabay, Adonyi Gábor

A pandémia miatt a tábor idén elmaradt, így az adományt a Hajdú-Bihar megyében élő árván, félárván maradt gyerekeknek ajánlotta fel. Összesen 11 gyermek választhatott ajándékot: Hajdúszováton 4, Sárrétudvariban 2, Hajdúnánáson 3, Balmazújvárosban 2 gyermek. A fiatalok nemcsak játékokat választottak, hanem szép ruhát a nyáron kinőttek helyett, szép iskolatáskát, felszerelést az iskolakezdéshez. 

Neked ajánljuk
18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank Félmilliárd forintnyi adomány a KiK-től Nem kóbor kiskutya volt, amit befogadott egy amerikai család Spanyolország korlátozza a légkondicionálást a középületekben Veszélyes invazív növény terjed az országban, a házakat is szétrepeszti
Tovább a forrásra: voroskereszthajdu.hu
Vissza
Hírfolyam