2021. szeptember 28., Vencel
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Covid-árvák kaptak ajándékokat

Dr. Csordás Tibor, a Debreceni Lézer Magánrendelő igazgatója minden évben támogatja a megyei vöröskeresztes tábor programjait. A tábor idén elmaradt, ezért azoknak a gyermekeknek vásárolt ajándékokat, akik a járványban elvesztették az édesapjukat vagy az édesanyjukat – írja a voroskereszthajdu.hu.

Fontos, hogy a gyermekkorhoz tartozó örömöket, élményeket minél több gyermek élje meg!

Ezt szem előtt tartva több mint egy évtizede támogatja a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezetének gyermekprogramjait dr. Csordás Tibor, a Debreceni Lézer Magánrendelő igazgatója. Minden évben éves felajánlásának felét (általában 150 ezer forintot) arra a táborra fordítja, amelyet egészségkárosodott és hátrányos helyzetű gyermekeknek szervez a megyei Vöröskereszt. A több mint 40 éves táborban a nyár élményei mellett fejlesztő, interaktív programokban vettek részt azok a gyermekek, akiknek más esélyük nem volt a nyaralásra.

A gyerekek iskolatáskát, tanszereket is kértek ajándékba. Képünk illusztráció Fotó: Pixabay, Adonyi Gábor

A pandémia miatt a tábor idén elmaradt, így az adományt a Hajdú-Bihar megyében élő árván, félárván maradt gyerekeknek ajánlotta fel. Összesen 11 gyermek választhatott ajándékot: Hajdúszováton 4, Sárrétudvariban 2, Hajdúnánáson 3, Balmazújvárosban 2 gyermek. A fiatalok nemcsak játékokat választottak, hanem szép ruhát a nyáron kinőttek helyett, szép iskolatáskát, felszerelést az iskolakezdéshez. 

Neked ajánljuk
Díjazták az egyetemi önkénteseket Falfestménnyel mondanak köszönetet Egy sokoldalú illóolaj, amely egy háztartásból sem hiányozhat Nádirigókat tanulmányozhatunk Tiszakécskén Saját napot kapott az évben az ökológiai gazdálkodás
Tovább a forrásra: voroskereszthajdu.hu
Vissza
Hírfolyam