2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Csaknem ezer árvának segít a Regőczi Alapítvány

Majdnem ezer gyerek maradt árván vagy félárván a koronavírus-járványban Magyarországon, nagyjából hatszáz család érintett – a többi között erről is beszélt az InfóRádiónak Herczegh Anita, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnöke. 

Herczeg Anita Fotó: MTI/Zih Zsolt

Áder János köztársasági elnök és felesége áprilisban hozta létre az alapítványt azzal a céllal, hogy hosszú távon segítséget nyújtson azoknak a gyerekeknek, akik a járvány miatt elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket. Az interjúban Herczegh Anita beszél arról, hogyan, milyen módon találják meg az érintetteteket, hogyan mérik fel, kinek milyen segítségre van szüksége, de arról is, milyen további szervezetekkel működnek együtt, hogy például a tárgyi felajánlásokat is a megfelelő emberekhez tudják eljuttatni.

Többféle tragikus történetet is megismertem. Van négy kiskorú gyermek, aki két évvel ezelőtt elvesztette a szüleit, a nagyszülőkhöz kerültek, az egyik nagyszülő lett a gyám, és idén Covidban hat hét alatt mindkét nagyszülőt elvesztették, tehát két év alatt kétszer lettek teljesen árvák – említ egy konkrét példát Herczegh Anita.

Mivel csecsemők is maradtak árván, és őket is egészen a nagykorúságuk eléréséig szeretné segíteni az alapítvány, ezért azt kérik, hogy aki teheti, a következő években folyamatosan támogassa a munkájukat pénzadománnyal. Ennek részletei olvashatók az alapítvány honlapján

Neked ajánljuk
Koronavírusban elhunyt bajtársaik családjainak gyűjtenek a mentők Különleges figyelmesség a Szent Margit Kórház oltási központjában dolgozóknak Három vállalkozás fogott össze a Covid-árvákért Ha drámai kérdésekről van szó, a színház eszközei segíthetik a megértést Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam