2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint ezer Covid-hősnek szólt a hálakoncert

A Művészetek Palotájában megrendezett hálakoncerttel mondott köszönetet a Semmelweis Egyetem azoknak az egyetemi dolgozóknak és hallgatóknak, akik részt vállaltak a koronavírus-járvány elleni küzdelemben az elmúlt másfél évben. 

A 2020. március 4-i, fordulópontot jelentő dátumot még jó ideig nem fogjuk elfelejteni. Ekkor diagnosztizálták az első két COVID–19-beteget Magyarországon, akiknek egyike egyetemünk hallgatója volt. Az azóta eltelt időszakban a Semmelweis Egyetem sok ezer polgára vett részt nap mint nap a COVID–19-pandémia elleni küzdelemben, amelynek az első pillanattól az élére álltunk

– idézi a semmelweis.hu dr. Merkely Béla eseményt megnyitó beszédét.

Beszédében az egyetem rektora kitért arra is, hogy a Semmelweis Egyetem polgárai máig több mint 375 ezer védőoltás adtak be, a betegellátás terén pedig az egyetem az ország egyik legnagyobb kijelölt COVID–19-ellátóhelyévé vált. Egy év alatt több mint 6 ezer koronavírussal érintett fekvőbeteget és 6 ezer járóbeteget kezeltek.

A pandémia kezelése során soha nem látott együttműködés és összefogás alakult ki az egyetemen, a hallgatóktól a rezidenseken át az orvosokig, szakdolgozókig, oktatókig, a háttértámogatást nyújtó munkatársakig mindenki kész volt tehetsége, ideje, erőfeszítése legjavát adni. Az emberfeletti helytállásért összesen nyolcezren kaptak Semmelweis Hőse elismerést.

Hálakoncert a Művészetek Palotájában Fotó: Kovács Attila/Semmelweis Egyetem/semmelweis.hu

A MÜPA-ban megrendezett koncerttel is azoknak az egyetemi dolgozóknak és hallgatóknak mondott köszönetet a Semmelweis Egyetem, akik részt vállaltak a koronavírus-járvány elleni küzdelemben. A hálakoncert programja Beethoven István király-nyitányával kezdődött, majd Antonin Dvořak Újvilág szimfóniáját adta elő a Medikus Zenekar Dubóczky Gergely vezénylésével. Az est folyamán bemutatták a Kommunikációs és Rendezvényszervezési Igazgatóság által készített kisfilmet is, amelyben a koronavírus elleni küzdelem néhány pillanatát felvillantva mondott köszönetet a Semmelweis Egyetem rektora a Covid-hősöknek.

Forrás: YouTube/Semmelweis Egyetem
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: semmelweis.hu
Vissza
Hírfolyam