2022. január 17., Antal, Antónia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elismerték a digitalizációs segítséget nyújtó önkéntesek munkáját

A Digitális Jólét Program mentorhálózatának több mint ezer mentora nyújtott segítséget az arra rászoruló lakosságnak a pandémia időszaka alatt digitális kompetenciafejlesztéssel, a távoktatás technikai támogatásával, valamint az oltásra történő regisztrációval.

A kormány kiemelt célja, hogy azok számára is elérhetők legyenek az internetes tartalmak, akik kevésbé ismerik a digitális eszközök, infrastruktúra használatát. Pont ezért is elismerésre méltó mind az 1315 DJP mentor munkája, akik a járványidőszak alatt gyorsan és hatékonyan adaptálták tevékenységüket a kialakult helyzethez, hogy önzetlen módon segíthessék 1220 település több mint 101 000 lakosát

– idézi az infostart.hu Solymár Károly Balázst, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkárát, aki a Pest megyei mentoroknak személyesen adta át az elismerő okleveleket.

A Digitális Jólét Program mentorai a Napi Száz Jó Szó Mozgalom keretében elsősorban az idősekre fókuszáltak: napi telefonhívásokkal, online aktivitásokkal, bevásárlással és ügyintézéssel, valamint maszkok készítésével, oltásra való regisztrációval segítették a lakosságot. Az önkéntesek a diákoknak, a szülőknek és a pedagógusoknak a digitális oktatásra való átállás során nyújtottak segítséget. 

Fotó: Pixabay/fancycrave1
Neked ajánljuk
Különleges könyv is szerepel a Jónak lenni jó! kampány felajánlásai között Nagy Tímea vb-aranya is segíti az adománygyűjtést 2500 liter MOL Hygit kapott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Ha drámai kérdésekről van szó, a színház eszközei segíthetik a megértést Matolcsy György: A központi bankokat be kell vonni a klímaváltozás elleni háborúba
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam