2022. június 25., Vilmos
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Elismerték a digitalizációs segítséget nyújtó önkéntesek munkáját

A Digitális Jólét Program mentorhálózatának több mint ezer mentora nyújtott segítséget az arra rászoruló lakosságnak a pandémia időszaka alatt digitális kompetenciafejlesztéssel, a távoktatás technikai támogatásával, valamint az oltásra történő regisztrációval.

A kormány kiemelt célja, hogy azok számára is elérhetők legyenek az internetes tartalmak, akik kevésbé ismerik a digitális eszközök, infrastruktúra használatát. Pont ezért is elismerésre méltó mind az 1315 DJP mentor munkája, akik a járványidőszak alatt gyorsan és hatékonyan adaptálták tevékenységüket a kialakult helyzethez, hogy önzetlen módon segíthessék 1220 település több mint 101 000 lakosát

– idézi az infostart.hu Solymár Károly Balázst, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkárát, aki a Pest megyei mentoroknak személyesen adta át az elismerő okleveleket.

A Digitális Jólét Program mentorai a Napi Száz Jó Szó Mozgalom keretében elsősorban az idősekre fókuszáltak: napi telefonhívásokkal, online aktivitásokkal, bevásárlással és ügyintézéssel, valamint maszkok készítésével, oltásra való regisztrációval segítették a lakosságot. Az önkéntesek a diákoknak, a szülőknek és a pedagógusoknak a digitális oktatásra való átállás során nyújtottak segítséget. 

Fotó: Pixabay/fancycrave1
Neked ajánljuk
Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal A siker titka vidéken, 17. rész - Matyódesing (videó) A közelmúlt legsúlyosabb monszunja Bangladesben és Indiában
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam