2021. december 3., Ferenc, Olívia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Falfestménnyel mondanak köszönetet

Falfestménnyel köszönik meg a Covid-járvány idején a frontvonalban dolgozók helytállását Csepelen. Az 500 négyzetméteres alkotás egy társasház tűzfalán fog megjelenni – írja a ripost.hu

Ötszáz négyzetméteres falfestménnyel köszönik meg a koronavírus elleni frontvonalban dolgozók helytállását Csepelen, a Kossuth Lajos utca 88. alatti társasház tűzfalán – jelentette be a kormányszóvivő a közösségi oldalán a közelmúltban. Szentkirályi Alexandra bejegyzésben azt írta: a Nők Magyarországért Klub és Csepel önkormányzata kezdeményezésére, a Szerencsejáték Service Nonprofit Kft. támogatásával készül el az alkotás.

„Nehéz másfél éven vagyunk túl, és nem lehetünk eléggé hálásak azoknak, akik a koronavírus elleni harc frontvonalában küzdöttek” – fogalmazott a kormányszóvivő, köszönetet mondva az ápolóknak, orvosoknak, háziorvosoknak, mentőknek. Köszönet illeti azokat a szülőket, tanárokat vagy épp lakóközösségeket is, akik/amelyek „újból megmutatták mindannyiunknak, hogy mi, magyarok, ha nagy a baj, akkor is képesek vagyunk összefogni” – tette hozzá.

A csepeli falfelületre 400 liter kültéri falfesték és 40 liter alapozó kerül fel, a munkát 4-5 tagú csapat végzi, a festmény szeptember közepére készül el. A látványtervet és a falfestményt készítő Színes Város Csoport főtitkára, Flór Péter elmondta: az elmúlt 12-13 évben sok tízezer négyzetméternyi falfestménnyel gazdagították Budapestet.

Forrás: Facebook, Szentkirályi Alexandra
Neked ajánljuk
A covid-árváknak gyűjtenek Majdnem ezer gyereknek segít a Regőczi Alapítvány Élet fáját ültettek Székesfehérváron is Süli János: atomenergia nélkül nincs klímavédelem 60 új elektromos busz érkezik jövőre 6 megyeszékhelyre a Zöld Busz Programban
Tovább a forrásra: ripost.hu
Vissza
Hírfolyam