2021. október 19., Nándor
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Idén is az Országos Mentőszolgálat Alapítvány kapta a legtöbb egyszázalékos felajánlást

A koronavírus-járvány kezdete óta indított tájékoztató kampányoknak köszönhető, hogy 2019 óta 180 millió forintot is meghaladó összeggel több érkezett hozzájuk, ezzel második egymást követő évben végzett az Országos Mentőszolgálat Alapítvány a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány előtt.

A koronavírus-járvány hatása az egy százalékról való rendelkezésben is megmutatkozik: az elmúlt két évben több mint duplájára emelkedett az Országos Mentőszolgálat Alapítványára érkezett felajánlások összege. 2019-ben még 121 millió forint támogatást kaptak, idén már 308 millió forintot.

Ezzel párhuzamosan a korábbi listavezető Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány visszacsúszott a második helyre a 208 millió forintos támogatással. Őket követi a Bátor Tábor Alapítvány, illetve a Bethesda Kórház Alapítvány szintén százmillió forint feletti összeggel. Az állatvédő egyesületek közül idén is a legnépszerűbb a Rákosmenti Noé Bárkája Állatotthon Alapítvány, valamint a hortobágyi Madárkórház Alapítvány volt 79, illetve 77 millió forinttal.

Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt
Neked ajánljuk
Négyszázötvenen futottak egy jó ügyért A véradás fontosságára hívták fel a figyelmet a banki dolgozók Ismét önkéntesek jelentkezését várja a Vöröskereszt Hol a helyük a kiürült patronoknak? A tengerfenék makraméba öltött szépsége
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam