2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A gyerekek mentális egészségéért kampányolnak

A MedSpot Alapítvány Együtt az életvidám gyermekekért néven programot indított, amelyben a gyerekek és a tinédzserek mentális egészségéért kampányolnak, mivel a járvány őket is komolyan érintette. Az Új Nap – Új Remények névre keresztelt adománygyűjtés célja, hogy ingyenes pszichológiai, pszichiátriai kezelésekkel segíthessék az érintett fiatalokat – írja az nlc.hu

A MedSpot Alapítvány tavaly kezdeményezte, hogy a koronavírus-járvány frontvonalában küzdő egészségügyi dolgozóknak pszichológus és pszichiáter szakemberek nyújtsanak segítséget. Most a gyerekek, tinédzserek számára szeretnék ugyanezt elérhetővé tenni.  

„Az olyan emberek ellátására jöttünk létre, akik valamiért kimaradnak az egészségügyi ellátásból” – mondta dr. Spányik András, a MedSpot alapítója. „Időnként kampányokkal hívjuk fel a figyelmet egyes sérülékenyebb csoportokra, most például a gyerekekre, mert a koronavírus-járványnak ők is komoly kárvallottjai. Például azok a gyerekek, akiknél a család stabilitását egzisztenciális szempontból felborította a járvány, vagy az összezártság miatt más jellegű krízis, testi-lelki probléma állt elő.”

Fontos, hogy a felnőttek felismerjék, ha egy gyerek mentális problémákkal küzd Fotó: Pixabay, Anemone123

Emellett szeretnének segíteni a szülőknek, a pedagógusoknak, hogy felismerjék, ha egy gyerek hasonló problémákkal küzd, a szakembereket pedig arra szeretnék ösztönözni, hogy online ismeretterjesztő anyagokat hozzanak létre, amelyek segítenek megkülönböztetni a patológiás eseteket attól, ami még „belefér”: a tinédzserkorba lépő gyerekeknél nem szokatlan, ha kicsit zárkózottabbá válnak, a gond ott kezdődik, ha ez a viselkedés már érdemben befolyásolja a mindennapi életüket.

A MedSpot kezdeményezéséhez több mint 20 gyerekpszichiáter és pszichológus, illetve felkészült szakorvos csatlakozott, a szeptember végéig tartó kampány célja, hogy felhívják a figyelmet a mentális egészség fontosságára. Az adománygyűjtés azonban folyamatos, mivel a MedSpot olyan tartós szponzorokat keres, akik segítségével akár éveken át folytathatnák az ingyenes segítségnyújtást. Természetesen kizárólag szülői, gondviselői beleegyezéssel, hiszen ezt szigorú törvények szabályozzák.

A MedSpot Alapítvány Új Nap – Új Remények kampányát a 16200010-10068182 bankszámlára utalt összegekkel támogathatják az érdeklődők (közlemény: Adományozás).

Neked ajánljuk
Elindult az Ukrán Egészségvonal Elindult az Ukrán Egészségvonal A tengeri vírusok is a segítségünkre lehetnek Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: nlc.hu
Vissza
Hírfolyam