2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A véradás fontosságára hívták fel a figyelmet a banki dolgozók

A bankszövetség és a hazai bankszektor egy éve indította el JÓTETT Bank néven közös programját, amelynek keretében a szervezet tagjai olyan kiemelkedően fontos, társadalmilag hasznos tevékenységek ösztönzésében működnek együtt, mint például a véradás.

A Banki Véradók Hetének megrendezésével a véradás életmentő voltát emelték fókuszba a pénzintézetek. A pandémia, valamint a nyári szabadságolások miatt drasztikusan csökkent az országos vérkészlet. Ezen szerettek volna segíteni szeptember második felében – az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével – egy egész héten át tartó véradással a JÓTETT Bank program tagjai, banki vezetők és munkatársaik. 

Az ország vérellátásának biztosításához napi 1600-1800 véradóra van szükség, egy egység vérből akár 3-4 beteg ellátását is lehet biztosítani. A véradók adománya a betegek számára a gyógyulást, a túlélést, az életben maradást jelenti.

Fotó: bankszovetseg.hu
Neked ajánljuk
18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank Sokrétű segítséget nyújt Óbuda Útnak indult a női rendek segélyszállítmánya is Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok Gyereknapon nosztalgiavillamos röpít Hűvösvölgybe
Tovább a forrásra: figyelo.hu
Vissza
Hírfolyam