2021. október 17., Hedvig
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A véradás fontosságára hívták fel a figyelmet a banki dolgozók

A bankszövetség és a hazai bankszektor egy éve indította el JÓTETT Bank néven közös programját, amelynek keretében a szervezet tagjai olyan kiemelkedően fontos, társadalmilag hasznos tevékenységek ösztönzésében működnek együtt, mint például a véradás.

A Banki Véradók Hetének megrendezésével a véradás életmentő voltát emelték fókuszba a pénzintézetek. A pandémia, valamint a nyári szabadságolások miatt drasztikusan csökkent az országos vérkészlet. Ezen szerettek volna segíteni szeptember második felében – az Országos Vérellátó Szolgálat és a Magyar Vöröskereszt közreműködésével – egy egész héten át tartó véradással a JÓTETT Bank program tagjai, banki vezetők és munkatársaik. 

Az ország vérellátásának biztosításához napi 1600-1800 véradóra van szükség, egy egység vérből akár 3-4 beteg ellátását is lehet biztosítani. A véradók adománya a betegek számára a gyógyulást, a túlélést, az életben maradást jelenti.

Fotó: bankszovetseg.hu
Neked ajánljuk
Ismét önkéntesek jelentkezését várja a Vöröskereszt Egységcsomagokkal segített a Katolikus Karitász Minden gyermeknek segít a Regőczi Alapítvány, az újszülöttektől az egyetemistákig A klímabarát innovációban látja a gazdaság jövőjét a francia elnök Mossunk okosan! Így növelhetjük ruháink élettartamát
Tovább a forrásra: figyelo.hu
Vissza
Hírfolyam