2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Izgalmas jótékonysági online fejlesztéssel állt elő két fiatal egyetemista

Több mint féléves fejlesztése után, szeptember elején elindult a Colibri Charity, egy olyan böngészőkiegészítő, amely lehetővé teszi, hogy online vásárlásainkkal támogathassunk számunkra fontos szervezeteket. A nem mindennapi ötletet a pandémia hívta életre.

Két egyetemista, Adler John, a BME harmadéves üzemmérnök-informatikusa és Bodó András, aki a BGE másodéves, gazdálkodás és menedzsment szakos hallgatója, a koronavírus-járvány kitörésekor úgy érezte, szeretne tenni valami társadalmilag is hasznosat.

Elkezdtünk gondolkozni azon, hogy hogyan tudnánk a legjobban segíteni. Adakozni kétféleképpen lehetett eddig: vagy a helyszínen jótékonykodunk, például ételt osztunk, vagy pénzadománnyal. A lezárások alatt nehéz volt úgy segíteni, hogy az ember fizikailag is ott volt, pénzből pedig nekünk, diákoknak nincsen sok

– idézi őket a forbes.hu a kezdetekről. 

Olyan megoldást kerestek, amellyel a távolból, egyszerűen lehet segíteni. Így született meg a Colibri Charity. Egy olyan böngészőkiegészítő, amelynek az a lényege, hogy a felhasználó az online vásárlásai után adakozhasson anélkül, hogy az bármilyen extra költséggel járna számára. Így amikor valaki a Colibri egyik partnerénél vásárol, a kiegészítő automatikusan felajánlja a jótékonysági vásárlást, amivel a végső összeg egy részét a kiválasztott alapítvány kapja, az összeget pedig a partnercégek állják.

A fiatal fejlesztők már több mint 1500 céggel egyeztek meg, köztük olyanokkal, mint a Booking.com, a Marks & Spencer, a Gap, a The North Face vagy a L’Occitane. Azt, hogy egy-egy vásárlás után hány százalék menjen jótékony célokra, a cégek egyénileg határozzák meg. A rendszerben egyelőre 70 alapítvány található. 

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay/StartupStockPhotos
Neked ajánljuk
Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam