2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Rászorulókat láttak vendégül Debrecenben

Az Egy Morzsányi Szeretet Egyesület szeptember utolsó előtti szombatján ismét vendégségbe hívta mindazokat, akiknek nem jutott hely az élet napos oldalán. Vendégeik között egyre többen vannak, akik a járvány miatt kerültek a korábbinál is nehezebb anyagi helyzetbe – írja a mixonline.hu.

A beszámoló szerint már egy órával a kezdés előtt legalább nyolcvanan álltak a sorban, és folyamatosan jöttek az ételre várók. A járvány miatti áremelkedések számos kisnyugdíjasnak, többgyermekes családnak okoznak megoldhatatlan nehézséget. Az egyesület az ételosztás végére kétszáz szegény sorsú debreceni embert tudott megvendégelni: a menüben volt paprikás csirke, többféle kalács, rengeteg péksütemény, májkonzerv és természetesen friss kenyér. A gyermekeknek egy kis finomság is jutott. A végén még repetát is tudtak adni, így a családosok is legalább 2-3 napi élelemmel tudtak hazamenni.

Több mint kétszáz embert vendégeltek meg a debreceni morzsapartin Fotó: -a-

Az egyesület magánszemélyek, vállalkozások összefogásából született, és a kezdetekről az ő adományaikból működik. Legfontosabb céljuk, hogy időről időre ételt, élelmiszert adjanak azoknak, akik erre rászorulnak, valamint az, hogy fogyasztható élelmiszer ne kerüljön a szemétbe.

A debreceni Morzsaparti-csapat legközelebb október 16-án hívja meg vendégségbe a cívisvárosban élő nehéz sorsú embereket, ehhez mindenféle segítséget, támogatást szívesen fogadnak.

Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal A tengeri vírusok is a segítségünkre lehetnek Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: mixonline.hu
Vissza
Hírfolyam