2022. május 27., Hella
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ismét önkéntesek jelentkezését várja a Vöröskereszt

A Magyar Vöröskereszt 2020. november 13. óta vesz részt a mintavételezésben, az Országos Mentőszolgálattal és a Nemzeti Népegészségügyi Központtal közösen. Legújabb felhívásukban mintavételi és diszpécserszolgálatos önkéntesek jelentkezését várják.

A szervezet munkatársai minden olyan önkéntes és érdeklődő jelentkezését várják, aki szeretne bekapcsolódni a Magyar Vöröskereszt koronavírus-járvány elleni tevékenységeibe.

A mintavételezés jelenleg Budapesten zajlik, a csepeli Deák Ferenc téren működő statikus mintavételi ponton, keddtől péntekig 09:00–17:00 óra között.
A szolgálat feltételei között a nagykorúság mellett a teljes műszak vállalása, illetve a felkészítésen való részvétel is szerepel. A Vöröskereszt az önkéntesek számára biztosít műszakonként egy meleg étkezést és folyadékot, egyéni védőfelszerelést, illetve útiköltség-térítést, amennyiben szükséges. További részletek ide kattintva érhetők el. 

Fotó: Magyar Vöröskereszt/YouTube

A Magyar Vöröskereszt önkéntesei az Országos Mentőszolgálattal együttműködve telefonos diszpécseri szolgálattal is segítenek a járvány megfékezésében, feladatuk abban áll, hogy előkészítsék a hatósági karanténban lévők PCR-tesztjeinek elvégzését. A szolgálat alatt az önkéntesek a háziorvosoktól beérkező vizsgálatkérő lapokat dolgozzák fel egészen az adatok rögzítésétől a betegek telefonos kiértesítésén át a visszaérkező teszteredmények rögzítéséig. A feladatvégzés két műszakban (délelőtt és délután) történik Budapesten, a Markó utcában. Itt is feltétel a nagykorúság, valamint a teljes műszakok vállalása. A Vöröskereszt az önkéntesek számára biztosít műszakonként egy meleg étkezést, egyéni védőfelszerelést, illetve útiköltség-térítést, amennyiben szükséges. További részletek ide kattintva érhetők el. 

Fotó: Magyar Vöröskereszt/YouTube
Neked ajánljuk
Sokrétű segítséget nyújt Óbuda Útnak indult a női rendek segélyszállítmánya is Segítőközpont a menekültekért A növények napján különleges programokkal várja a látogatókat a szegedi egyetemi füvészkert Izgalmas programokkal készül a Zöld hétre az egri egyetem
Tovább a forrásra: voroskereszt.hu
Vissza
Hírfolyam