2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint 8000 gyerek iskolakezdését könnyítette meg az Auchan

Az iskolakezdés jelentős anyagi kiadást jelent a legtöbb család számára, különösen napjainkban, amikor sokan viselik még a koronavírus-járvány egzisztenciális következményeit. Az Auchan 8100 gyerek tanszercsomagját gyűjtötte össze – olyanokét, akiknek a legnagyobb szükségük volt rá.

A KSH adatai szerint 2021. szeptember 1-jén 719 ezer általános iskolás és 407 ezer középiskolás diák kezdte meg a tanévet. Tavalyi statisztikák szerint az iskolakezdéssel kapcsolatos kiadások közel negyven százalékát teszi ki a füzetek, az írószerek és az iskolatáska megvásárlása.

Az Auchan ennek megkönnyítésére immár negyedszer rendezett tanszergyűjtést, hogy így segítse a rászorulókat: idén 2500 nagycsaládba jutott a több mint 110 000 felajánlott tanszerből, összesen 8100 diák között osztották ki az adományokat.

Ahol több gyerek van, a tanévkezdés mindig nehezebb, hiszen nem minden tanszert tudnak örökölni egymástól a gyerekek. Ezért szeretném hangsúlyozni, hogy mennyire köszönjük a vásárlóknak, a felajánlóknak ezt az elképesztő méretű támogatást

– idézi a penzcentrum.hu Kardosné Gyurkó Katalint, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének elnökét a felajánlással kapcsolatban. 

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay/klimkin
Neked ajánljuk
Mobiltelefonnal is segít a Magyar Telekom Félmilliárd forintnyi adomány a KiK-től Erdőböngésző: online játékban tárulnak fel a tölgyerdők titkai Sokallják a 480 farkast Svédországban, 170-re akarják csökkenteni Nemcsak a hordozórakéták, de a kibocsátásuk is az eget veri
Tovább a forrásra: penzcentrum.hu
Vissza
Hírfolyam