2022. július 1., Annamária, Tihamér
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Kórházi ágyakra gyűjt a Lidl

A hazai egészségügyi ellátás támogatása céljából elektromos kórházi ágyak vásárlására indított nagyszabású, országos szintű adománygyűjtő kampányt a Lidl Magyarország.  Minden megvásárolt Pilos 2,8%-os dobozos ESL magyar tejjel segíthetjük a Semmelweis Egyetemet. 

Az üzletlánc a 2021. október 25-én indított országos adománygyűjtő akció keretében minden eladott Pilos 2,8%-os dobozos ESL magyar tej árából 5 Ft-ot a Semmelweis Egyetem Alapítványnak ajánl fel, az összegyűlt adományt pedig az akció végén megduplázza.

„Vállalatunk kampányának célja, hogy vásárlóinkkal összefogva az ország egyik legnagyobb egészségügyi intézményét, a havonta mintegy 12 000 fekvőbetegesetet kezelő Semmelweis Egyetemet modern, elektromos kórházi ágyak beszerzésében segítse, és ezáltal közösen hozzájárulhassunk a magyar egészségügyi ellátás fejlesztéséhez és a magyar emberek egészségének támogatásához”

– idézi Grósz Jenőt, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnökét a semmelweis.hu.

A Semmelweis Egyetem klinikái évente mintegy 140 ezer fekvőbetegesetet látnak el, a pandémia kezdete óta pedig több mint hatezer Covid–19-beteget kezeltek. A speciális ágyakat a koronavírusban szenvedők kezelésében, valamint rehabilitációjuk során is használni fogják.

A speciális, 1-1,5 millió forint értékű ágyak magassága, háttámlája és lábvége külön-külön is állítható a beteg testmagasságához, így biztosítva a kényelmes és biztonságos fekvést. A többrétegű matracok csökkentik a felfekvés kialakulásának veszélyét Fotó: Kovács Attila – Semmelweis Egyetem
Neked ajánljuk
Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: semmelweis.hu
Vissza
Hírfolyam