2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Borsodban közel száz árvát segít a Regőczi Alapítvány

Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke miskolci látogatása során olyan családokkal találkozott, akik a koronavírus-járvány okozta tragédia miatt kapcsolatba kerültek a Regőczi Alapítvánnyal, majd egyeztetett a helyi család- és gyermekjóléti szolgálatok képviselőivel is.


Egyértelmű, hogy az alapítvány ezek nélkül a szervezetek nélkül nem tudja hatékonyan támogatni a családokat. Szükségünk van az állami intézményrendszerre, az önkormányzati rendszerben dolgozó munkatársak együttműködésére, illetve a karitatív szervezetek több évtizedre visszanyúló tapasztalataira. Együttműködünk annak érdekében, hogy a Covid-árváknak, a legrászorultabbaknak megadhassuk azt a segítséget, amivel túljuthatnak a nehézségeken

– hangsúlyozta Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnöke a boon.hu cikke szerint.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 27 család, összesen 55 gyermek kapott eddig támogatást. 11 család vár elbírálásra, ezekben 16 gyermek vesztette el egyik vagy mindkét szülőjét a járvány következtében.

Fotó: Vajda János
Neked ajánljuk
Adomány érkezett a szegedi Covid-osztály dolgozóinak Közös kampány az átoltottság növeléséért A kibocsátás visszatért a koronavírus előtti szintre Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban A férfiak étrendje több üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár
Tovább a forrásra: boon.hu
Vissza
Hírfolyam