2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Borsodban közel száz árvát segít a Regőczi Alapítvány

Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke miskolci látogatása során olyan családokkal találkozott, akik a koronavírus-járvány okozta tragédia miatt kapcsolatba kerültek a Regőczi Alapítvánnyal, majd egyeztetett a helyi család- és gyermekjóléti szolgálatok képviselőivel is.


Egyértelmű, hogy az alapítvány ezek nélkül a szervezetek nélkül nem tudja hatékonyan támogatni a családokat. Szükségünk van az állami intézményrendszerre, az önkormányzati rendszerben dolgozó munkatársak együttműködésére, illetve a karitatív szervezetek több évtizedre visszanyúló tapasztalataira. Együttműködünk annak érdekében, hogy a Covid-árváknak, a legrászorultabbaknak megadhassuk azt a segítséget, amivel túljuthatnak a nehézségeken

– hangsúlyozta Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnöke a boon.hu cikke szerint.

Borsod-Abaúj-Zemplén megyében 27 család, összesen 55 gyermek kapott eddig támogatást. 11 család vár elbírálásra, ezekben 16 gyermek vesztette el egyik vagy mindkét szülőjét a járvány következtében.

Fotó: Vajda János
Neked ajánljuk
Bajban vannak Srí Lanka állatkertjei Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: boon.hu
Vissza
Hírfolyam