2022. július 5., Emese, Sarolta
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Segít a kamara a cégeknek

Légsterilizálók beszerzését segítő programot indít a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara, ezzel is támogatva a vállalkozásokat a járvány időszakában. Emellett a vendéglátást támogató #újranyitvaBP program további 25 milliós pályázati kerettel folytatódik – írja Sándor Tünde a vg.hu-n.

Tízezer embert, a járványidőszak mindennapi hőseit, egészségügyi dolgozókat és pedagógusokat láttak vendégül azokban a fővárosi éttermekben, amelyek pályáztak a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) 50 millió forintos újranyitási pályázati keretére. A tavasszal beharangozott szolidaritási csomag, az #újranyitvaBP kampány a nyári újranyitást segítette, a program során ötezer forintos éttermi kuponokra lehetett pályázni. 

Nehezen indult be a program, de aztán várakozáson felüli sikerrel teljesedett ki, és már kiürült a keret. Emellett újabb kört hirdetnek meg 25 millió forint értékben

– jelentette be pénteki kampányértékelő tájékoztatóján Nagy Elek, a BKIK elnöke. 

A napokban adománygyűjtést hirdet a BKIK a nehéz helyzetbe került vállalkozások megsegítése érdekében, amiből további célzott forgalomélénkítő támogatási programokat indíthatnak. Emellett a dolgozók és a vendégek egészségének védelme, a zavartalan nyitvatartás érdekében légsterilizálók beszerzését javasolja a BKIK. Nem a bezárásokra, hanem a szigorításokra igyekeznek felkészülni és felkészíteni a vállalkozásokat a járvány közelgő időszakában.

A vendéglátás még mindig nem állt talpra, a budapesti belvárosi éttermek 25 százaléka zárva van, miközben a home office elterjedése miatt az irodaházi vendéglátóhelyek továbbra is jelentős forgalomcsökkenéstől szenvednek. 

Neked ajánljuk
Elindult az Ukrán Egészségvonal Elindult az Ukrán Egészségvonal A tengeri vírusok is a segítségünkre lehetnek Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam