2021. november 29., Taksony
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Majdnem ezer gyereknek segít a Regőczi Alapítvány

930 olyan gyerekkel vette fel a kapcsolatot a Regőczi István Alapítvány, akik a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradtak. Erről Herczegh Anita, az alapítvány kuratóriumi elnöke számolt be nemrég – írja a magyarhirlap.hu.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke nyilatkozik országjáró körútjának kecskeméti rendezvényén Fotó: MTI / Bús Csaba

A cikkből kiderül, hogy az alapítvány országosan 629 gyereket támogatott 140 millió forint értékben, további 65 gyerek esetében pedig a közelmúltban állapították meg a segély mértékét, összesen mintegy 12 millió forintot. A támogatás egyszeri, nagyjából 200 ezer forintos gyorssegélyt jelent, a hosszú távú, havi rendszeres ellátás, valamint a jogi és pszichológiai segítségnyújtás rendszerét 2022-től alakítják ki.

A Regőczi István Alapítvány kuratóriumi elnöke országjáró körutat kezdett, hogy mind a hét régióban találkozhasson az érintett családok mellett a kormányhivatalok, az önkormányzatok és a karitatív szervezetek munkatársaival, akik szintén a nehéz helyzetbe került gyerekek gondjainak enyhítésén dolgoznak.

Áder János köztársasági elnök és felesége 2021-ben hozta létre a Regőczi István Alapítványt azzal a céllal, hogy hosszú távú és személyre szabott gondoskodást biztosítson azoknak a gyermekeknek, akik a világjárvány idején elvesztették egyik vagy mindkét szülőjüket.

Neked ajánljuk
Élet fáját ültettek Székesfehérváron is Már 19 millió forint gyűlt össze az árváknak Segít a kamara a cégeknek Százezreket fenyegetnek a súlyos áradások következményei Dél-Szudánban A férfiak étrendje több üvegházhatásúgáz-kibocsátással jár
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam