2022. január 18., Piroska
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így segíthetünk most a legtöbbet a mentőknek

A koronavírus-járvány negyedik hullámának magas esetszáma miatt a mentők folyamatosan dolgoznak, a riasztások csaknem ötöde koronavírus-fertőzötthöz kapcsolódik. Győrfi Pál megosztott néhány gondolatot azzal kapcsolatban, hogy egy átlagember hogyan támogathatja a munkájukat...

A felpörgött járvány miatt folyamatosan izzanak a vonalak a mentőknél: a megszokotthoz képest majdnem másfélszer több esethez riasztják őket naponta, és emellett több tízezer tesztet is elvégeznek egy-egy szolgálat alatt. Munkájukat egészen egyszerű dolgokkal is nagyban segíthetjük. 

Még több odafigyelés

A forgalomban minden körülmények között biztosítsunk szabad utat a mentőautóknak. A szolgálat azt is jelezte, hogy ebben a rendkívüli időszakban előfordulhat, hogy mintavevő egységek szükség szerint „szabálytalanul” parkolnak a mintavétel idejére – ezért mindenkitől megértést kértek. 

Vigyázzunk magunkra

„Abban is segítsenek nekünk az emberek, hogy vigyázzanak magukra, és próbálják magukat megóvni a többi között a koronavírus-fertőzés következményeitől is, és itt a védőoltásra gondolok elsősorban” – idézi a hazipatika.com Győrfi Pál szóvivőt.

Fotó: MTI/Máthé Zoltán
Neked ajánljuk
Különleges könyv is szerepel a Jónak lenni jó! kampány felajánlásai között Nagy Tímea vb-aranya is segíti az adománygyűjtést 2500 liter MOL Hygit kapott a Dévai Szent Ferenc Alapítvány Részletes „szemétkisokost” tett közzé az MNB A klímaváltozás súlyos károkat okoz az északi-sarkvidéki infrastruktúrában
Tovább a forrásra: hazipatika.com
Vissza
Hírfolyam