2022. augusztus 14., Marcell
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ligetet hozott létre a beteg gyerekek kívánságait teljesítő Csodalámpa

Csodalámpa Csemete Liget a Boldog Gyerekekért – így nevezték el jelképesen azt a közösségi összefogással létrejött kis ligetet, amelyhez a program támogatója, a Liferay Hungary, valamint az Életfa Környezetvédő Szövetség ajánlott fel több ezer facsemetét. 

A ligetben – Mátyásföld egyik környezetvédelmileg fontos területén – 4300 kis cserjét ültettek el, melyek mindazokat a nagybeteg gyerekeket jelképezik, akiknek az alapítvány a működése első 18 évében a kívánságát teljesíteni tudta, támogatóiknak és önkénteseiknek köszönhetően.

A kis cserjékkel beültetett terület szimbolizálja a Csodalámpa Alapítvány „Add tovább, hogy van tovább!” jelmondatát is, azaz, hogy az élet súlyos helyzeteiből van kiút, van jövő. A kis cserjék ugyanúgy szép lombos fákká nőnek, ahogy az általuk segített gyerekek gyógyulnak.

Forrás: csodalampa.hu

Az akcióval mindemellett segítették az Élet-Fa Ültetés program misszióját, a klímaváltozás lassítását.

A Csodalámpa Csemete Liget a Boldog gyerekekért jelképes megnyitóján a Liferay Hungary csapata és „csodalámpás” gyógyult gyermekek együtt segítettek a facsemeték ültetésében.

A Pro Voluntarius díjas Csodalámpa Alapítvány az elmúlt 18 év alatt több mint 4300 álmot váltott valóra. A mosolygó arcú gyerekek kívánságteljesítéseiről készült fényképes beszámolók mindegyike olvasható az alapítvány weboldalán.

Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Forrás: csodalampa.hu
Vissza
Hírfolyam