2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Még mindig tart a Magyar Vöröskereszt járvány miatt indított adománygyűjtése

A Magyar Vöröskereszt szorosan együttműködik a hatóságokkal, önkénteseik számos kiegészítő feladat ellátásával segítik a járvány kezelését. 2020 februárja óta lakossági online adománygyűjtést is folytatnak a pandémia enyhítéséért: a befolyt összegből például az egészségügyet támogatják szükséges eszközökkel.

A segélyszervezet munkatársai és önkéntesei részt vesznek a Covid-szűrőpontok működtetésében, telefonos kapcsolatot tartanak és időpontot egyeztetnek a szűrésre váró páciensekkel, valamint több megyében is ők végezték a határba belépők testhőmérsékletének ellenőrzését, valamint a Covid-szűrésekre kiszálló szakemberek és a minták szállítását is. 

Mire és hogyan használja fel a Magyar Vöröskereszt a beérkező adományokat?

  • Folyamatosan segítik adománycsomagokkal azokat a közösségeket, családokat és egyedülálló embereket, amelyeknek/akiknek a járvány miatt vált bizonytalanná a megélhetésük és az alapvető egzisztenciájuk fenntartása.
  • Tájékoztató kiadványokat készítenek, és a lehető legszélesebb körben igyekeznek felhívni a figyelmet a fertőzés megelőzését segítő szabályok betartására.
  • Védőmaszkok és védőruhák, fertőtlenítőszerek és egyéb egészségügyi eszközök beszerzését finanszírozzák.
  • A felajánlásokból történik továbbá az önkéntesek felkészítése és étkeztetése, valamint az adományok logisztikája és az elosztás biztosítása. 

A Magyar Vöröskereszt koronavírus-járvány elleni munkáját ide kattintva lehet támogatni. 

Fotó: voroskereszt.hu
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: voroskereszt.hu
Vissza
Hírfolyam