2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Tízezer élelmiszercsomagot osztanak ki a rászorulók között

Pulykahúst, tojást, mézet, kekszet és csokoládét is tartalmaznak azok az élelmiszercsomagok, amelyeket a Mészáros-csoport ajándékoz az adventi időszakban a rászorulóknak. A csomagokat a Magyar Vöröskereszt juttatja el a nélkülöző családoknak és az egyedülálló idős embereknek.

Idén is adománycsomagokkal segíti a koronavírus-járvány következményei miatt a korábbinál talán még nehezebb helyzetben levő rászoruló családokat a Mészáros-csoport. Az 50 millió forint összértékű csomagokat a cégcsoporthoz tartozó élelmiszeripari vállalatok termékeiből állították össze, és azok összeállításában a csoporthoz tartozó vállalatok dolgozói vettek részt.

A csomagokban az alapvető élelmiszereken túl olyan termékek is helyet kaptak, amelyek ritkábban kerülhetnek a szegénységben élők asztalára, így többek között pulykahús, friss tojás, méz, karácsonyi keksz és csokoládé is részét képezi az adománynak. A karácsonyi adománycsomagok zöme többgyermekes családokhoz kerül, illetve mintegy ezer egyedülálló idős ember is részesül a támogatásból.

A több mint 40 tonnányi élelmiszert a Gallicoop Zrt. kamionjai juttatják el a Magyar Vöröskereszt regionális központjaiba. Innen a segélyszervezet munkatársai és önkéntesei viszik el az adományokat a rászorulóknak.

A Mészáros-csoport 2020-ban is 70 tonnányi élelmiszer-adományt juttat el karácsonyig a rászorulókhoz, a csomagokat a csoport önkéntesei állították össze  Fotó: MTI/Vasvári Tamás
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam