2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A fővárosban zárta országjáró körútját a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke

Az ország hét régiójában kereste fel a koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyerekeket és családjukat Herczegh Anita, a Regőczi Alapítvány kuratóriumának elnöke. A körút során az önkormányzatok és a karitatív szervezetek szakembereivel is egyeztetett.

Az alapítvány működéséhez elengedhetetlen az együttműködés az önkormányzatokkal, a szociális területen dolgozó munkatársakkal, a karitatív szervezetekkel, illetve a kormányhivatalokkal. A körút során felvázoltuk elképzeléseinket, megosztottuk a tapasztalatokat, hogy az érintett családok segítése hatékony, célravezető legyen

– idézi a magyarhirlap.hu Herczegh Anita szavait az országzáró körút záró sajtótájékoztatójáról. 

Az alapítvány kuratóriumának elnöke azt is kiemelte, hogy egészen más úgy a családok életéről dönteni, megállapítani a támogatás összegét, ha egy adatlap helyett személyes benyomások, beszélgetések alapján tudnak segíteni.

Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára arról beszélt a sajtótájékoztatón, hogy a Regőczi István Alapítvány az elmúlt nehéz időszakban a közösségi szolidaritásvállalás, a nemzeti összetartozás jelképévé vált:

A koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekek, a családok segítése olyan cél, amellyel az állami és önkormányzati szereplők, a civil szféra képviselői, magánszemélyek természetes módon tudnak azonosulni. Az országjáró körúton arról történt egyeztetés, hogy a klasszikus szociális munkát végző munkatársak miként tudják segíteni az alapítvány munkáját.

Herczegh Anita országjáró körútja november végi pákozdi állomásán arról is beszélt, hogy a koronavírus-járvány következtében árván vagy félárván maradt gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány 2022-től szeretné kialakítani az érintettek rendszeres havi támogatását.

Soltész Miklós egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkár, a Karitatív Tanács elnöke, Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnöke és György István, a Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára az alapítvány országjáró körútjának záróeseményén Fotó: Bruzák Noémi
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: magyarhirlap.hu
Vissza
Hírfolyam