2022. augusztus 11., Tiborc, Zsuzsanna
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A koronavírusos szülők webkamerán figyelhetik koraszülött gyermeküket

A Semmelweis Egyetem most kiépített rendszerén keresztül a koronavírussal fertőzött szülők nem csupán láthatják inkubátorban lévő koraszülött gyermeküket, de kölcsönösen hallják is egymás hangját, ami segíti a kötődés kialakulását, a tejelválasztást, valamint az újszülött fejlődését is.

A Semmelweis Egyetem Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika Üllői úti Részleg Koraszülött Intenzív Osztályán a nap 24 órájában szabadon együtt lehetnek újszülöttjeikkel a szülők a járványügyi előírásokat betartva. A koronavírussal fertőzött, szülés után elkülönített édesanyák azonban személyesen nem láthatják kisbabájukat, és a karanténban lévő édesapák sem látogathatják őket. Ezen segít az intézmény Koraszülött Intenzív Osztályának kezdeményezése.

A rendszer úgy ad lehetőséget a meghitt pillanatok megélésére a családnak – látják és hallják is egymást a felek –, hogy közben a betegbiztonsági és személyiségi jogokat is garantálja, hiszen kizárólag a szülők rendelkezhetnek hozzáféréssel a kamerához. Nagyon hálásak a koronavírussal fertőzött szülők a babafigyelő kamera bevezetéséért. Lelki támaszt nyújt és az aggodalmakat is csökkenti, hogy az elválasztottság ellenére mégis korlátozások nélkül láthatják a gyermeküket addig is, amíg végre újra fizikailag is együtt lehetnek

– idézi a semmelweis.hu dr. Nádor Csabát, a Koraszülött Intenzív Osztály vezetőjét.

Azoknak a szülőknek, akiknek a gyermeke hosszabb ápolásra szorul, és esetleg távolabb élnek, ezért nem tudják mindennap látogatni a kisbabájukat, a webkamerás megoldás később, a vírus lecsengése után is jó szolgálatot tehet.

A Koraszülött Intenzív Osztályon az Őrködő Webáruház vezetője, Bangó Mihály felajánlásából jelenleg nyolc webkamera áll rendelkezésre.

Fotó: Semmelweis Egyetem/Kovács Attila
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: semmelweis.hu
Vissza
Hírfolyam