2022. augusztus 8., László
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Majd két év alatt közel 40 000 gyereken segítettek

Az Örökbe fogadok egy ovit! mozgalmon keresztül a világjárvány időszakában 37 180 gyerek kapott illatos adományt: nyolckamionnyi sampon, tusfürdő, mosószer érkezett hátrányos helyzetű gyermekeket nevelő óvodákba, gyerekházakba, tanodákba, gyermek- és anyaotthonokba szerte az országban.

A Henkel Magyarország Kft. több különböző hajápolási és testápolási termékét ajánlotta fel jótékony célra az Örökbe fogadok egy ovit! mozgalmon keresztül, hogy minden tisztálkodási szer közvetlenül a rászoruló gyerekekhez kerüljön. Közel 150 ezer darab tusfürdőt, sampont, szappant, fogkrémet, fertőtlenítő folyékony szappant, valamint mosószert juttattak el nehéz körülmények között élő gyermekekhez.

A 2020 tavaszán induló adománysorozat Nagykállón kezdődött, és 2021 novemberében, egy csepeli óvodában zárult. Az adománycsomagok edukációs kis füzeteket is tartalmaztak, ezzel is segítve, hogy a kicsik megismerjék a megfelelő tisztálkodás lépéseit, fontosságát. Az ország nyolc pontjára érkezett kamion: Nagykállóra, Miskolcra, Szigetvárra, Gyöngyösre, Gádorosra, Alattyánra, Hajdúhadházra és Budapestre.

Az Örökbe Fogadok Egyesület forintráfordítás nélkül bonyolította le az adomány kiosztását, a mozgalomban regisztrált intézmények dolgozóival páratlan összefogásban. 

A transzparens adományozás során minden intézmény fotót készített az épületébe érkező adományokról. Így állt össze ez az összesen 652 fotóból álló vászonkép, amit a magyarországi Henkel Beauty Care üzletág igazgatója, Szak Zsuzsanna vett át a csepeli óvodában Fotó: orokbefogadokegyovit.hu
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: orokbefogadokegyovit.hu
Vissza
Hírfolyam