2022. augusztus 13., Ipoly
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több országnak is segített már Magyarország a koronavírus elleni küzdelemben

Számos országnak adományozott már a magyar kormány Covid-vakcinát, hogy segítse őket a járvány elleni védekezésben. Egyiptom, Banglades, Ghána, Ruanda, Montenegró, Örményország, Csehország és a Zöld-foki Köztársaság együttesen több mint kétmillió oltóanyagot kapott. 

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter egy december végi Facebook-videójában arra emlékeztetett a vakcinaadományok kapcsán, hogy a koronavírus-járvány globális méreteket ölt, tehát egy világjárvány, így Magyarország annál nagyobb biztonságban van, minél jobban és gyorsabban oltanak a világ többi országában is. Főleg azokban az országokban, ahol nagyon sokan élnek, és amely országokból sokan érkeznek Európa irányába – írja az infostart.hu.

A vakcinák mellett más segítséget is nyújtott Magyarország: Ecuador 100 ezer védőmaszkot kapott az ott tartózkodó venezuelai menekültek számára, valamint lélegeztetőgépeket is adományoztak, a többi között Ukrajnának, Mongóliának és Libanonnak.

Fotó: MTI/Komka Péter
Neked ajánljuk
Ferencvárosban koncerteznek Zelenszkij színésztársai Elindult az Ukrán Egészségvonal Használt mobilokkal segíthetünk Péntek Csaba: A hamburgered ára Kanada nemet mond a műanyag zacskókra és polisztirol edényekre
Tovább a forrásra: infostart.hu
Vissza
Hírfolyam