2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ezernél is több gyerek jutott már árvaságra a járvány miatt – Herczegh Anita a Regőczi Alapítványról

Fontos gondolatokról beszélgetett Herczegh Anitával, a Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnökével a Magyar Kurír katolikus hírportál: az interjúban szó esett a koronavírus-járvány hatásairól, a család fontosságáról, valamint a Covid-árvákat segítő alapítvány működéséről.  

„Csak anyagi eszközökkel segítenek ezeken a családokon? Abból, amit elmesélt, úgy tűnik, sokszor az életüket is igazgatni kellene" – teszi fel a kérdést a magyarkurir.hu szerzője, Baranyai Béla Herczegh Anitának, Áder János köztársasági elnök feleségének. A felvetésre a koronavírus-járvány miatt árván vagy félárván maradt gyermekek megsegítésére életre hívott Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnöke ekképpen válaszolt:

A legtöbbször anyagi segítséget kérnek – hitel maradt kifizetetlen, sok esetben még a temetés finanszírozása is nehézséget jelent. Az egyik családnak most intézzük a tűzifa beszerzését. Sokszor van szükség pszichológiai támogatásra, gyászfeldolgozásra – az egyik gyermek például a tragédia következményeként kezdett el dadogni –, de nemegyszer a mentorálási, ügyvédi, jogi segítség is nélkülözhetetlen. Országjáró körutamon mindenhol leültem az állami és az önkormányzati családvédelem munkatársaival, éppen azért, hogy minél jobban együtt tudjunk működni.

 A teljes interjú a kép alatti linkre kattintva olvasható. 

Herczegh Anita köszöntőt mond az ÉrMe Hálózat kaposvári jótékonysági estjén 2021. december 8-án. A rendezvényt a koronavírus miatt szüleiket elvesztő gyerekeket segítő Regőczi Alapítvány javára tartották Fotó: MTI/Varga György
Neked ajánljuk
Palackonként egy euróval segít az Angyalgyár Kft. Koncert a kárpátaljai árvákért Mobiltelefonnal is segít a Magyar Telekom Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: magyarkurir.hu
Vissza
Hírfolyam