2022. május 28., Csanád, Emil
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Közel 40 milliót gyűjtött a Lidl a Semmelweis Egyetemnek

A Lidl Magyarország a magyar vásárlókkal közösen csaknem 38 millió forintot gyűjtött a Semmelweis Egyetem Alapítvány javára 2021. október 25. és 2022. január 3. között. Az összegből speciális elektromos kórházi ágyakat vásárolnak majd, támogatva ezzel a betegek magas szintű ellátását.

Az adományozó ünnepségen dr. Merkely Béla rektor, a Semmelweis Egyetem Alapítvány kuratóriumának elnöke köszönetét fejezte ki a több mint két hónapig zajló adománygyűjtő kampány ötletéért és megvalósításáért a Lidl Magyarországnak és a magyar vásárlóknak. 

Nagy örömmel tölt el bennünket, hogy adománygyűjtő kampányunkhoz ilyen sokan csatlakoztak, és köszönjük vásárlóinknak, hogy hozzájárultak kezdeményezésünk sikerességéhez. Büszkeség számunkra, hogy ezzel a közel 38 millió forinttal segíthetjük a hazai egészségügyi ellátást

– idézi Grósz Jenőt, a Lidl Magyarország igazgatóságának elnökét a semmelweis.hu. 

Dr. Szabó Attila klinikai rektorhelyettes felidézte, hogy a pandémia 2021-es tavaszi csúcsán 1200 ágyon biztosították a Covid-betegek ellátását:

Az eszközpark is komoly igénybevételnek volt kitéve. Ezért is örülünk az adománynak, amelyből közel 30 elektromos kórházi ágyat tudunk vásárolni, támogatva ezzel a betegek magas szintű ellátását és gyorsabb gyógyulását.

A speciális, 1-1,5 millió forint értékű ágyak magassága, háttámlája és lábvége külön-külön is állítható a beteg testmagasságához, így biztosítva a kényelmes és biztonságos fekvést. A többrétegű matracok csökkentik a felfekvés kialakulásának veszélyét, a leereszthető védőkorlátok a páciensek könnyebb mozgatását teszik lehetővé, míg a fékekkel ellátott, gördülő kerekek a beteg szállítását, az ágyak mozgatását könnyítik meg.

Fotó: Kovács Attila/semmelweis.hu
Neked ajánljuk
Mobiltelefonnal is segít a Magyar Telekom Félmilliárd forintnyi adomány a KiK-től Adománnyal segített a Kapos-menti Terület- és Vidékfejlesztési Társulás Amerikában szigorúbb szabályokra számíthatnak a fenntartható alapok 18 millió forintot gyűjtött a menekülteknek a CIB Bank
Tovább a forrásra: semmelweis.hu
Vissza
Hírfolyam