2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Gyűjtést rendeztek a menstruációs szegénységben élő nőknek

Január végén zárult le az az egy hónapig tartó akció, amelynek keretén belül nehéz sorsú nőknek gyűjtöttek higiéniás termékekből álló adományokat. A csomagok a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítségével jutnak ez azokhoz a nőkhöz és lányokhoz, akiknek nincs pénzük ilyen termékekre. 

A koronavírus-válság megnehezíti a lányok és a nők helyzetét, menstruá­ciójuk biztonságos és méltó kezelését, derült ki a Plan International gyermekjótékonysági szervezet 30 országot érintő felméréséből. A járvány pusztító hatással van a családok pénzügyi helyzetére, a lányok és a nők az intim termékek hiányával vagy a drasztikus áremelkedéssel szembesülnek – írja a nepszava.hu. 

Erre a jelenségre reagált a #nemluxustaska akció is. A szervezők már két évvel ezelőtt is útnak indítottak egy hasonló kezdeményezést: akkor 17 ezer csomagot osztottak szét. A higiéniás termékeket (szárnyasbetét, szappan, tusfürdő, sampon, testápoló, kézkrém, kézfertőtlenítő, fogkefe, fogkrém, dezodor) akkor is, most is egy általuk már nem használt női táskában juttatták el az átvevőpontokra az adományozók – innen ered a kampány elnevezése is.

Olyan nőknek szeretnénk adni ezeket a táskákat, akik nehéz anyagi körülmények között élnek, illetve hajléktalanná váltak, de természetesen ebben a helyzetben is szeretnék megőrizni a méltóságukat és nőiségüket, amiben a táskáitok nagyon sokat tudnak segíteni

 – írják weboldalukon célkitűzésükről a kampány szervezői. 

Fotó: Pixabay/iirliinnaa
Neked ajánljuk
Mobiltelefonnal is segít a Magyar Telekom Félmilliárd forintnyi adomány a KiK-től Vetőmagadomány kárpátaljai családoknak Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: nepszava.hu
Vissza
Hírfolyam