2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Hatalmas erővel tudnak összefogni a magyarok Herczegh Anita szerint

„Mi, magyarok, jólelkű nép vagyunk; a bajban, a veszélyben hatalmas erővel tudunk összefogni” – mondta Herczegh Anita, a köztársasági elnök felesége február 4-én az első Országos Civil Konferencián, Budapesten.

Herczegh Anita, aki a koronavírus-járvány miatt árván, félárván maradt gyereket támogató Regőczi István Alapítvány kuratóriumának elnöke, a szervezet névadóját idézve kiemelte:

nem szavakkal, (hanem) cselekedetekkel kell igazolni szeretetünket.

Az államfő felesége számos példával mutatta be és méltatta a civil szervezetek és önkéntesek által végzett karitatív munkát és helytállást.

Ezek között említette a járvány elején a maszkok és fertőtlenítőszerek, továbbá a fertőzöttek kezeléséhez szükséges vérplazma adományozását. Felidézte, hogy az Országos Civil Véradásokon rendszeresen több százan vesznek részt. Mások mellett méltatta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Katolikus Karitász és a Magyar Vöröskereszt tevékenységét. Szavai szerint egyre több és több ember segített a betegeknek, az egészségügynek, a karanténban lévőknek és az áldozatok hozzátartozóinak.

Herczegh Anita emlékeztetett arra is, hogy a járvány következtében 1200 gyermek veszítette el édesanyját, édesapját vagy esetenként mindkét szülőjét. Az ő anyagi gondjaik hosszú távú csökkentésére hozták létre férjével, Áder Jánossal a Regőczi István Alapítványt.

Herczegh Anita, Áder János köztársasági elnök felesége beszédet mond az I. Országos Civil Konferencián a Groupama Arénában 2022. február 4-én Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd
Neked ajánljuk
Vetőmagadomány kárpátaljai családoknak Áder János tanórájával kezdetét vette a fenntarthatósági témahét Segítőközpont a menekültekért Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: hirado.hu
Vissza
Hírfolyam