2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Online segítség a tanárok és gyerekek mentális egészségéért

Vannak olyan hivatások, amelyek képviselőit közelről és erősen érintették az elmúlt években a koronavírus-járvány kapcsán meghozott intézkedések. Közéjük tartoznak a pedagógusok is, akiknek teljesen felborította a járvány a megszokott mindennapjaikat. Nekik szeretne segíteni az UNICEF. 

„A gyerekek lelki egészségét támogató programokból nem maradhatnak ki azok a felnőttek sem, akik a gyerekeket hivatottak támogatni szülőként vagy szakemberként” – írja weboldalán az UNICEF Magyarország.

A Lélekemelő program pedagógusoknak című ingyenes online kurzus nem csupán abban szeretne segíteni a tanároknak, hogy megőrizzék, vagy adott esetben helyreállítsák saját lelki egészségüket, hanem abban is, hogy képesek legyenek felismerni és lehetőség szerint meg is előzni a gondjaikra bízott diákok komolyabb mentális problémáit. 

Mit érdemes tenni a mentális egészségünk megőrzéséért pedagógusként? Hogyan vehetjük észre a romló mentális egészség jeleit magunkon vagy diákjainkon? Mit tehetünk a prevenció érdekében és azért, hogy a gyerekeknek a lehető leghatékonyabb segítséget nyújthassuk?

Ilyen és hasonló kérdésekre keresi a választ az 5 részes, videókkal kiegészített online kurzus, amelyre ide kattintva lehet feliratkozni.

Fotó: Pixabay/Pexels
Neked ajánljuk
Az UNICEF az ukrajnai gyerekek megsegítésére gyűjt Koncert a kárpátaljai árvákért Tízezer jeggyel támogatja a menekülteket a Wizz Air Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: unicef.hu
Vissza
Hírfolyam