2022. május 26., Evelin, Fülöp
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Debreceni Egyetemen is gyűjtenek a menekülteknek

Rekordmennyiségű felajánlás gyűlt össze a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének jótékonysági korcsolyaestjén. Az adományt a Magyar Vöröskereszt segítségével az ukrajnai háború sújtotta családok megsegítésére ajánlják fel – írja az unideb.hu.

A Debreceni Jégcsarnokba kedd este a belépő ezúttal nem jegy volt, hanem egy csomag tartós élelmiszer, higiéniás termék, törlőkendő vagy épp pelenka, bébiétel. A felajánlásokat a jégcsarnok mellett még két helyszínen, az egyetemi csocsó-, illetve pókerversenyen, valamint a nőnapi aerobicrendezvényen is gyűjtötték a szervezők.

A Vöröskereszt juttatja célba az összegyűlt adományokat Fotó: unideb.hu

Az összegyűlt adományokat másnap Balogh László, a Debreceni Egyetem Sporttudományi Koordinációs Intézetének igazgatója adta át Ujvárosy Andrásnénak, a Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete igazgatójának. A szervezet az adományokat Hajdúhadházra szállítja, ahol a napokban Ukrajnából menekülő családok, 17 gyermek és 11 felnőtt befogadásáról gondoskodtak. A Vöröskereszt megyei vezetője kitért arra is, hogy hamarosan a kapacitásuk végére érnek, ezért önkéntesprogramjukba angolul és magyarul jól beszélő fiatalokat, a Debreceni Egyetem aktív, segíteni akaró hallgatóit is várják.

Az önkéntesek az alábbi elérhetőségeken jelentkezhetnek:

  • Magyar Vöröskereszt Hajdú-Bihar Megyei Szervezete
  • telefonszám: 06-52/531-427
  • e-mail-cím: hajdubiharmegye@voroskereszt.hu, eva.piros@voroskereszt.hu
Neked ajánljuk
Mobiltelefonnal is segít a Magyar Telekom Félmilliárd forintnyi adomány a KiK-től Adománnyal segített a Kapos-menti Terület- és Vidékfejlesztési Társulás A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: hirek.unideb.hu
Vissza
Hírfolyam