2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Színészek is segítettek

A Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és Mihai Raicu Társulata adománygyűjtő akciót szervezett, és a tagok szabadidejükben önkéntes munkával csatlakoztak a Máltai Szeretetszolgálat munkatársaihoz, hogy segítsék az Ukrajnából menekülőket – írja a port.hu.

Az ukrajnai háború elől menekülők sorsában egyvalami közös: valamennyien segítségre szorulnak. A Máltai Szeretetszolgálat Szatmár megyei szervezetének visszajelzése szerint tartós élelmiszerre, vízre, kempingágyra, hálózsákra, felnőtt- és gyerekpelenkára van a legnagyobb szükség. Ezt hallva a Szatmárnémeti Északi Színház Harag György Társulata és Mihai Raicu Társulata is a menekültek segítségére sietett, több módon is. A társulatok tagjainak pénzadományából vásároltak hiánycikkeket, másrészt önkéntesekkel segítettek az adományok szortírozásában a Máltai Szeretetszolgálatnál, de olyan színész is akadt, aki a Halmi-Nevetlenfalu határátkelőnél segített útba igazítani a tanácstalan és fáradt menekülteket.
Nemrég a két társulat eljuttatta a közös gyűjtésből vásárolt adományokat a Máltai Szeretetszolgálat szatmárnémeti szervezetének, akik továbbítják azokat a rászoruló ukrajnai menekülteknek.

Az adományokat eljuttatták a Máltai Szeretetszolgálat helyi szervezetéhez Fotók: Harag György Társulat, Facebook
Neked ajánljuk
Vetőmagadomány kárpátaljai családoknak Segítőközpont a menekültekért Oroszország háborúzik, nincs, aki megfékezze a szibériai erdőtüzeket Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: port.hu
Vissza
Hírfolyam