2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több száz kilogrammnyi adomány gyűlt össze Újbudán

Adománygyűjtést hirdetett március 1-jén Újbuda Önkormányzata az Ukrajnából menekülők  megsegítésére: arra kérték a kerületieket, vigyenek a gyűjtőhelyekre konzervet, termoszt, tisztálkodószereket, WC-papírt, babaápolási és női higiéniai termékeket, plédeket. Rengeteg felajánlás érkezett.

Az adományokat folyamatosan várják több gyűjtőponton:

  • B32 Galéria és Kultúrtér, Albertfalvi Közösségi Ház, Kelenvölgyi Közösségi Ház, Őrmezei Közösségi Ház, Gazdagréti Közösségi Ház, a Polgármesteri Hivatal Zsombolyai utcai portája.

Az első hetekben beérkező adományokat első körben az önkormányzat központi raktárába vitték, majd többségük a kerülettel együttműködő társszervezetekhez (a többi között a Magyar Máltai Szeretetszolgálathoz, a Magyar Vöröskereszthez és az Age of Hope Gyermekvédelmi Alapítványhoz) és a fővárosi koordinációba kerül. A szervezetek a leadott igények alapján célzottan osztják szét a felajánlott dolgokat, és juttatják el a magyar–ukrán határra, illetve a különböző befogadóállomásokra. 

A B32 Galéria és Kultúrtér alagsora már a gyűjtés első hetében roskadásig megtelt: a kerület több részéből érkeztek lakók megrakott szatyrokkal és dobozokkal. A Kelenvölgyi Közösségi Házba is számolatlanul vittek adományokat. Az Albertfalvi Közösségi Házban – hasonlóan a többi gyűjtőhelyhez – a tartós élelmiszerek mellett másfél méter magasan álltak a tisztára mosott vagy új plédek. A Gazdagréti Közösségi Házban a gyűjtés második napján megtelt az egyik szoba, másfél kisbusznyi adományt már az első héten elvittek, a következő három napban újabb két kisbuszra való jött össze. 

Az adományokkal és a segítségnyújtással kapcsolatban az önkormányzat információs vonalán is lehet tájékozódni: 06-1/372-4566.

Fotó: ujbuda.hu
Neked ajánljuk
Programsorozatot indít a Magyar Zene Háza a menekülteknek Ecsettel a menekültekért Koncert a kárpátaljai árvákért Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: ujbuda.hu
Vissza
Hírfolyam