2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Ingyenes pszichológiai segítséget kaphatnak a menekültek

A Pszi Pontnak köszönhetően online, telefonon és személyesen is igénybe vehető a 10 nyelven elérhető szolgáltatás. Közel 200 pszichológus, pszichiáter és mentálhigiénés szakember nyújt önkéntes munkával ingyenes segítséget a menekültek számára.

Füredi Krisztián pszichológus elmondása szerint az általuk látott menekültek néhány napja még teljesen normális, hétköznapi életet éltek, majd hirtelen egy háború közepén találtak magukat, és menekülniük kellett, hátrahagyva az otthonukat, az eddigi életüket, a biztonságukat, az emberi méltóságukat és nem ritkán a szeretteiket is. Éppen akkor kellene nagyon tudatosan és megfontoltan cselekedniük, amikor a krízis miatt érzelmileg zaklatott állapotban vannak – írja az index.hu arról, miért kifejezetten fontos, hogy a menekültek az ételadományok és szállásfelajánlások mellett mentálhigiénés segítséget is kapjanak. 

Az ilyen helyzetekben életmentő minden pszichológiai támogatás, az empátia, a meghallgatás és a pszichológiai krízisintervenciós segítségnyújtás. A Pszi Pont szakemberei az akut krízisre kínálnak segítséget legjobb szándékuk és tudásuk önkéntes és ingyenes felajánlásával.

Az orosz–ukrán háború elől Ukrajnából menekülő emberek a beregsurányi általános iskola tornatermében kialakított segítségponton Fotó: MTI/Balázs Attila
Neked ajánljuk
Programsorozatot indít a Magyar Zene Háza a menekülteknek Vetőmagadomány kárpátaljai családoknak Ecsettel a menekültekért Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: index.hu
Vissza
Hírfolyam