2022. május 19., Ivó, Milán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Így segítettek a tatai önkormányzat munkatársai

Tisztálkodási szerekből és tartós élelmiszerekből álló adománycsomagot adott át a helyi Szociális Alapellátó Intézménynek tata polgármestere. Az adományokat a Tatai Közös Önkormányzati Hivatal munkatársai ajánlották fel az ukrajnai háború elől Tatára érkező menekültek támogatására. 

Köszönöm a kollégáimnak az adományokat, és természetesen mindenkinek, aki segítette már eddig is a munkánkat. A pénzbeli adományokból csaknem 3 millió forint gyűlt össze, ez az összeg kiegészül a Fidesz- KDNP frakció további 1 millió forintos felajánlásával, amit köszönök a képviselőtársaimnak

– idézi a kemma.hu Michl József polgármestert. 

Eddig 250 szálláshely jött létre a városban, ezekből két helyszín már meg is telt. Az egyik helyszínen jelenleg 44-en vannak, a másik munkásszállón pedig 37 menekültet sikerült elhelyezni. A szállás, valamint az étkezés biztosítása mellett az önkormányzat Humanitárius Tanácsa megkezdte a gyermekek napközbeni ellátásának szervezését is. A Szociális Alapellátó Intézmény segítséget nyújt a menekültek számára az idegenrendészeti ügyintézésben, az élelmiszer-ellátás és a szállások megszervezésében, a ruházkodásban, valamint az egészségügyi szolgáltatások elérésében is. 

Adományok terén továbbra is a tartós és főként azonnal fogyasztható élelmiszerek, valamint tisztító- és tisztálkodási szerek jelentik a legnagyobb segítséget. A felajánlásokat központilag a Máltai Szeretetszolgálat tatai székhelyén gyűjtik, hétfőtől péntekig 8 és 16 óra között.

Michl József polgármester az adományok átadásán Fotó: Facebook/Tata Városa
Neked ajánljuk
Mobiltelefonnal is segít a Magyar Telekom Félmilliárd forintnyi adomány a KiK-től Elektromos luxusautó Indiából? Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: kemma.hu
Vissza
Hírfolyam