2022. május 20., Bernát, Felícia
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Összefogtak a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem campusai a menekültekért

Példaértékű hallgatói-munkatársi humanitárius összefogással segíti az Ukrajnából érkezőket a MATE: a budai, keszthelyi és gödöllői kollégiumokban már közel 350 menekültet szállásoltak el. Mindemellett folyamatos adománygyűjtés is zajlik a campusokon. 

Jó látni, hogy az adománygyűjtés tekintetében a MATE mind az öt campusa megmozdult, és már több kisbusznyi adománnyal tudtuk segíteni a menekültek ellátását. Az egyetemi kollégiumokban közel hétszáz szabad férőhelyet ajánlottunk fel a menekültek elhelyezésére, mintegy 350 főt pedig már el is szállásoltunk

– idézi az agroinform.hu dr. Gyuricza Csaba, a MATE rektora.

A Kaposvári Campuson és a Rippl-Rónai Művészeti Intézet épületében már február 26-tól gyűjtés indult: az összefogás révén négy kisbusznyi adomány gyűlt össze. A Károly Róbert Campuson 40 doboznyi és 20 zsáknyi higiénés terméket, tartós élelmiszert és ágyneműt gyűjtöttek. 

A Georgikon Campus a Pethe Ferenc Kollégiumban elszállásolt menekültek részére szervezett gyűjtést. A Szent István Campuson és a Budai Campuson gyűjtött ruhaneműk, tisztálkodószerek és tartós élelmiszerek a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának „Több lett? Maradhat!” országos felsőoktatási adománygyűjtő programjának keretein belül jutnak el a rászorulóknak, a Magyar Vöröskereszten keresztül.

Az Erasmus+ nemzetközi kreditmobilitási ösztöndíjprogram támogatásával beregszászi oktatókat is befogadott az egyetem, akik fejenként mintegy ezereurós ösztöndíjat és kollégiumi elhelyezést kaptak. 

Fotó: Facebook/ Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem
Neked ajánljuk
Tízezer jeggyel támogatja a menekülteket a Wizz Air Palackonként egy euróval segít az Angyalgyár Kft. Az UNICEF az ukrajnai gyerekek megsegítésére gyűjt Melegedő óceánokra és rekordmagas metánszintre figyelmeztet a WMO Metrózni fejedelmi élmény
Tovább a forrásra: agroinform.hu
Vissza
Hírfolyam