2022. május 23., Dezső
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

A Magyar Élelmiszerbank segélyalapot hozott létre a háborús térségben élőknek

Az ukrajnai háború bombázásokkal sújtott térségeiben rekedt emberek megsegítésére hozott létre segélyezési alapot a Magyar Élelmiszerbank Egyesület: az összegyűlt pénzadományokat az egyesület az Ukrán Élelmiszerbankot működtető Kijevi Jótékonysági Alapítványnak továbbítja.

Az ukrajnai testvérszervezet önkéntesei a háború kitörése óta több mint 450 ezer kilogramm élelmiszert juttattak el óvóhelyekre, kórházakba, idős embereket, fogyatékkal élőket gondozó intézményekbe. Az Ukrán Élelmiszerbank készletei és utánpótlásai azonban kifogyóban vannak.

A háborúban nők és gyermekek is életveszélybe kerülnek, áram, víz és élelem nélkül maradnak. Éheznek azok is, akiknek időskoruk vagy fogyatékosságuk miatt esélyük sincs útra kelni. Nekik a túlélést jelenthetik a segélyszállítmányok, az élelmiszer, a víz és a gyógyszerek

– idézi a Magyar Élelmiszerbank Egyesület közleményét a portfolio.hu.

A Magyar Élelmiszerbank Egyesület pénzadományokat kér a háború borzalmainak leginkább kiszolgáltatott civilek támogatására. A szervezet honlapján megtalálhatók az adományozáshoz szükséges információk.

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay/Couleur
Neked ajánljuk
Programsorozatot indít a Magyar Zene Háza a menekülteknek Ecsettel a menekültekért Koncert a kárpátaljai árvákért Az óceánok változó hőviszonyai hatással lesznek az időjárás-előrejelzésre is Négy ország a tengeri szélenergiáért, a gázimporttól való függés ellen
Tovább a forrásra: elelmiszerbank.hu
Vissza
Hírfolyam