2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

SIM-kártyákkal és álláslehetőségekkel segíti a menekülteket a Vodafone

A Vodafone Magyarország díjmentes SIM-kártyákkal segíti az ukrán menekülteket, valamint gyorsított munkaerő-felvétellel azoknak is igyekszik segítséget nyújtani, akik úgy döntenek, hogy Magyarországon telepednek le, és a jövőben itt szeretnének dolgozni.

Az ingyenes, 5 GB adattal feltöltött SIM-kártya igényléséhez és átvételéhez a szolgáltató ideiglenes standokat létesített a BOK csarnokban és a beregsurányi határátkelőnél, valamint a kártyák bármelyik Vodafone üzletben is elérhetők. 

A Vodafone emellett gyorsított munkaerő-felvételt kínál azon ukrán vagy más nemzetiségűek számára, akik a krízis miatt Ukrajnából menekülni kényszerültek. A vállalat támogatja a menekültek megfelelő információkhoz való hozzájutását is, így a kínálatában két ukrán nyelvű tv-csatorna is elérhető. Az Ukrajnában tartózkodó ügyfeleinek díjmentessé tette a roamingot, továbbá a hívás- és SMS-forgalmat, csakúgy, mint a Magyarországról Ukrajnába indított hívásokat és SMS-eket. 

A Vodafone Magyarország Alapítvány mindemellett 55 millió forinttal támogatja a segélyszervezetek munkáját, továbbá a tartósan itt maradó menekültek integrációját. Mindezeken túl a határátkelőhelyekre, vasútállomásokra és menekültszállókra Wi-Fi-hotspotokat és telefontöltő állomásokat telepítettek. 

Képünk illusztráció Fotó: Pixabay/Pexels
Neked ajánljuk
Ecsettel a menekültekért Koncert a kárpátaljai árvákért Félmilliárd forintnyi adomány a KiK-től A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: vg.hu
Vissza
Hírfolyam