2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

16 tonna élelmiszer a menekülteknek

Tizenhat tonna élelmiszert és higiéniai cikket adományozott a Porsche Hungária az ukrajnai menekültek megsegítésére, az adományt a CBA segítségével az Ökumenikus Segélyszervezet budafoki központjába vitték – írja a ma.hu

16 tonna adomány gyűlt össze Fotó: MTI/Illyés Tibor

Az adomány egy részét Ukrajnába szállítják a rászorulóknak, illetve a Magyarországra érkező menekültek ellátásában is használják majd. A cég emellett három nagy méretű teherautót és egy mikrobuszt is használatba adott a segélyszervezetnek.

Gáncs Kristóf, az Ökumenikus Segélyszervezet kommunikációs vezetője újságíróknak elmondta, az ukrajnai háború kezdetekor megnyitották Budafokon a logisztikai udvarukat, ahol az elmúlt egy hónapban mintegy félezer önkéntes fordult meg, és több mint 200 tonnányi természetbeni adományt mozgattak meg. A Porsche-csoporttól 36 raklapnyi adományt kaptak, ami óriási segítség, hiszen úgy látszik, hogy egy elhúzódó válságról van szó.

Németh Balázs, a Porsche Hungária ügyvezető igazgatója elmondta, hogy a négy járművet addig bocsátják a segélyszervezet rendelkezésére, ameddig szükséges.

„Nagyon fontos számunkra, hogy példát mutassunk a többi magyarországi vállalatnak és magánszemélynek, mert minden fronton elkél a segítség”

– fogalmazott, kiemelve: ebben a helyzetben mindenkinek segítenie kell a rászorulókon.

Neked ajánljuk
Vetőmagadomány kárpátaljai családoknak Mobiltelefonnal is segít a Magyar Telekom Félmilliárd forintnyi adomány a KiK-től Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: ma.hu
Vissza
Hírfolyam