2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Az ELTE várja az ukrán egyetemistákat

Az ukrajnai válsághelyzetre való tekintettel az Eötvös Loránd Tudományegyetem is segítséget szeretne nyújtani a határon túli hallgatóinak és a hazánkba érkező menekülteknek. A folyamatos adománygyűjtés mellett lehetővé szeretnék tenni, hogy a menekülő hallgatók itt folytathassák tanulmányaikat. 

Március 28-án jelent meg az ELTE weboldalán az a hír, mely szerint az Eötvös Loránd Tudományegyetem vezetői döntést követően lehetőségeihez mérten fogadja azon ukrán felsőoktatási intézményekkel hallgatói jogviszonyban álló magyar, ukrán vagy más állampolgárságú külföldi hallgatókat, akik az ukrán háború kitörése folytán Magyarországra menekültek, és tanulmányaikat a 2022-es tavaszi szemeszterben az ELTE-n kívánják folytatni.

Az egyetem minden jelentkezést külön vizsgál meg, és az érintett hallgatóknak – a karok kapacitását figyelembe véve – vendéghallgatói státuszt és tandíjmentességet ajánl fel. Az ukrainesupport@elte.hu e-mail-címen várják a jelentkezési anyagokat, kérelmeket és egyéb kérdéseket. 

Kép: Pixabay/ChiaJo
Neked ajánljuk
Ecsettel a menekültekért A Pannon Filharmonikusok is a menekültekért zenéltek Az ELTE kutatói rájöttek, hogyan érdemes tájolni a napelemtáblákat Rekordmeleget hozott a május Franciaországban Lépésről lépésre halad Japán afelé, hogy valóban az óceánba engedjék a fukusimai szennyvizet
Tovább a forrásra: elte.hu
Vissza
Hírfolyam