2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Összefogás a Miskolci Egyetemen

Hetek óta gyűlnek az adományok a Miskolci Egyetemen az ukrajnai háború miatt nehéz helyzetbe került menekültek javára. Áprilistól sportprogramokat is kínál az egyetem a gyermekes családoknak. Folyamatosan várják önkéntesek jelentkezését, akik segítik megkönnyíteni a beilleszkedést.

„A menekültlétben is vannak hétköznapok” – fogalmazott dr. Varga Judit, az Universitas Miskolcinensis Alapítvány kuratóriumának elnöke abból az alkalomból, hogy a Miskolci Egyetem és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a városba érkező ukrán menekültek további támogatásáról egyeztettek.

A fenntartó alapítvány és az egyetem a közelmúltban jótékonysági koncertet is szervezett a Bartók Béla Zeneművészeti Kar oktatóinak és hallgatóinak a közreműködésével az ukrán háború miatt nehéz helyzetbe került kárpátaljai partnerintézményük javára. Az összegyűlt több mint félmillió forintot a beregszászi főiskolának juttatták el.

Fotó: Miskolci Egyetem
Neked ajánljuk
Ecsettel a menekültekért Koncert a kárpátaljai árvákért Félmilliárd forintnyi adomány a KiK-től A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: uni-miskolc.hu
Vissza
Hírfolyam