2022. május 25., Orbán
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Megsokszorozódott az adományok mértéke

Megsokszorozódott az OTP Bank rendszerein kezdeményezett adományozások értéke az orosz–ukrán háború hatására. A legismertebb segélyszervezetekhez érkező átutalások napi összege a korábbi átlag 18-szorosára, míg a kártyás tranzakciók értéke a korábbi 54-szeresére ugrott – írja a forbes.hu.

Sokkal többet adományozunk a háború kitörése óta Fotó: Pixabay

Az adakozás mértéke számokban

Az átutalásokat tekintve 2022. február 24-től március 29-éig a korábbi napi átlag 13-szorosára emelkedett a tranzakciók darabszáma, ezek értéke pedig a korábbi 18-szorosára ugrott. A bankkártyás támogatások esetében a napi tranzakciók száma a korábbi 38-szorosára nőtt, míg ezek értéke meghaladta a korábbi átlag 54-szeresét.

Az adatok alapján az adományozók között nagyobb arányban vannak olyanok, akik már a háború kitörése előtt is adományoztak valamelyik segélyszervetnek. Az utalással adományozóknál 49,5 év az átlagéletkor, míg a kártyával adományozók esetében ugyanez 42 év.

Bár lakosságarányához képest Budapest és Közép-Magyarország volt a legaktívabb, ez nem jelenti, hogy a vidéki régiók kevésbé vették volna ki részüket a segítségnyújtásból. Sokan készpénzzel, telefonhívással vagy tárgyi adománnyal támogatták a rászorulókat, vagy akár személyesen segítették az Ukrajnából érkezőket”

– mutatott rá Gozlán Illés, az OTP Bank adattudományi területének vezetője.

Maga az OTP-csoport több millió eurós támogatással, tárgyi adományokkal, munkatársai és ügyfelei körében indított több százezer euró értékű adománygyűjtéssel, valamint 200 menekült elszállásolásával és ellátásával járult hozzá a válsághelyzet kezeléséhez. Emellett a hitelintézet ATM-készülékein, internet- és mobilbanki felületein, valamint weboldalán keresztül támogathatók a Magyar Máltai Szeretetszolgálat segítő programjai.

Neked ajánljuk
Mobiltelefonnal is segít a Magyar Telekom Félmilliárd forintnyi adomány a KiK-től Adománnyal segített a Kapos-menti Terület- és Vidékfejlesztési Társulás A helytelen földhasználat és az aszályok is növelik az Irakot sújtó porviharok gyakoriságát Újbuda sem maradt új Bubi-állomások nélkül
Tovább a forrásra: forbes.hu
Vissza
Hírfolyam