2022. május 21., Konstantin
Gyengénlátóknak Nyomtatás E-mail Facebook Twitter RSS Időjárás

Több mint 7 milliót gyűjtöttek a menekülteknek

Közel egy hónap alatt több mint hétmillió forint adományt gyűjtöttek össze a vásárlók, amelyet az eMAG-Extreme Digital saját, tízmillió forintos adománya mellett teljes egészében a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak továbbít az Ukrajnában bajba jutottak megsegítésére – írja az mmonline.hu.

Alig egy hónap alatt 4500-an támogatták a kezdeményezést pénzadománnyal Fotó: Pixabay

2022. március 4-étől az eMAG adománygyűjtő aloldalán keresztül 500, 1000, 5000, 10 000, 25 000 és 50 000 forintos összegű adományokat lehet továbbítani az online vásárláshoz hasonló felületen az Ukrajnából érkező menekültek javára.

A felületen közel április 1-jéig a webáruház vásárlói mintegy 7,14 millió forintot gyűjtöttek össze. A legtöbb Pest, Baranya és Győr-Moson-Sopron megyéből érkezett, az adományok döntő többségét magánszemélyek küldték. Összesen közel 4500-an ajánlottak fel támogatást a menekültek megsegítésére.

Természetesen az adománygyűjtést mindaddig folytatni fogjuk, amíg a jelenlegi humanitárius krízis fennáll” – kommentálta az adománygyűjtést Várkonyi Balázs, az eMAG-Extreme Digital ügyvezetője.

Az oldalon keresztül befolyt összeget az eMAG-Extreme Digital teljes egészében a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak továbbítja, amely az ukrajnai háborús menekültek megsegítésére használja fel. A társaság azért nem konkrét termékek elküldésével támogatja az Ukrajnából érkező menekültek mentését, mert az aktuális események függvényében óráról órára változik, hogy épp milyen felszerelésre, élelmiszerre van szüksége a karitatív szervezetnek.

Neked ajánljuk
Mobiltelefonnal is segít a Magyar Telekom Félmilliárd forintnyi adomány a KiK-től Vetőmagadomány kárpátaljai családoknak Mennyire segíti elő a hazai szabályozás a vállalatok felelős hulladékgazdálkodását? 25 ezer autó használt akkumulátorát dolgozza fel évente a Hydrovolt frissen nyílt üzeme
Tovább a forrásra: mmonline.hu
Vissza
Hírfolyam